Zasoutěžte si o pomocníka při poznávání ptáků

Poznate ptaky nasich zahrad_uvodni
Období, kdy na své balkony či zahrady umístíme krmítka a naplníme je zrníčky, přímo vybízí k pozorování ptáků, kteří se k nim slétají. Pokud chcete vědět, které druhy se vyskytují přímo u vás, máme tip na užitečného pomocníka.

Kdo to sedí na krmítku?

poznate-ptaky-nasich-zahrad-ukazkaSýkoru koňadru, vrabce domácího a kosa černého zahlédnete na zahradě nejčastěji. Věděli jste ale, že se u krmítka ráda zastaví i sýkora babka? Anebo že budníčka menšího přilákáte, pokud na zahradě zasadíte vrbu?

100 druhů ptáků: pravidelní návštěvníci, zimní hosté i ptáci, kteří nad zahradou pouze přeletí, a jejich znaky, výskyt a zajímavosti o každém z nich
Více než 400 fotografií a ilustrací: několik vyobrazení u každého druhu
Tipy pro vaši zahradu: rostliny lákavé pro ptáky, hnízdní příležitosti, vhodné krmivo a rady, jak pozorovat jednotlivé druhy

 

Poznáte ptáky našich zahrad?

Autor: Ulrich Schmid

Vydalo: nakladatelství Kazda
Překlad: Lenka Pučalíková
Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Vydáno: 9/2020
ISBN: 978-80-88316-91-6

Přečtěte si více o knize Poznáte ptáky našich zahrad?, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte také na náš článek nebo si prohlédněte několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Poznáte ptáky našich zahrad?

Možná i vy patříte mezi ty, kteří s příchodem chladných dnů naplní krmítko na balkoně nebo na zahradě, ale poznáte i návštěvníky, kteří k němu přiletí? Některé druhy dokáže zařadit pravděpodobně každý, ale pokud se pozorně podíváte, zjistíte, že semínka nelákají jen sýkorky a vrabce, ale i další strávníky. Naučte se je rozpoznat díky publikaci plné barevných fotografií, která vám dokonce nabídne i tipy, jak mít kolem domu stejně rušno také v létě. Existují totiž možnosti, jak ptáčky přilákat, tak neváhejte a přečtěte si o nich.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Poznáte ptáky našich zahrad? vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Poznáte ptáky našich zahrad?
probíhá od 6. do 12. prosince 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Poznáte ptáky našich zahrad?

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoznáte ptáky našich zahrad?
Pozorujte a určujte celkem 100 druhů ptáků

Schmid, Ulrich

Kazda, 2020

Napsat komentář