Moderní krimi thriller

Neklidne pobrezi
Jan Reyna se vrací na rodné Faerské ostrovy, aby vyřešil svoji minulost. Přitom se zaplete do vyšetřování vraždy, která úzce souvisí s jeho rodinou. V tom okamžiku se dostává na osudové rozcestí: buď navždy opustit ostrovy, nebo odhalit skrytá rodinná tajemství…

Když detektiv Jan Reyna v dětství opouštěl rodné Faerské ostrovy, myslel si, že už je nikdy znovu neuvidí. O několik desítek let později se však neochotně vrací zpět, aby se pokusil zachránit vztah s otcem, stiženým mozkovou mrtvicí, a také aby se vyrovnal s vlastní minulostí.
Faerské ostrovy jsou pro něj dávno cizí zemí, jejíž jazyk neovládá a zvyky nezná, přesto se ocitá ve víru vyšetřování vraždy. A nejen to. Zdá se, že případ souvisí právě s jeho otcem, což v Reynovi vyvolává mnoho let potlačované vzpomínky. Navíc musí čelit dvěma nevlastním bratrům, kteří se ze všech sil snaží ochránit pověst rodiny.
Reyna stojí před zásadním rozhodnutím – může buď vytrvat a riskovat, že o své minulosti zjistí něco, co se dozvědět nechtěl, nebo může z podivných, větrem bičovaných ostrovů nadobro odjet. Reynovo osudové rozhodnutí změní životy všech jeho blízkých, ale tajemství, které odhalí, už nelze znovu pohřbít…

Ukázka z knihy

Annika Mortensenová se vytratila, ještě než stačil Heri Kalsø zaplatit kávu, a nyní se venku opírala o hlídkový vůz a kouřila. Mezi jednotlivými šluky popíjela čaj a okatě Herimu nastavovala záda. Evidentně o jeho společnost nestála.
Heri Kalsø ji sledoval přes výlohu benzínky a rozhodl se zůstat uvnitř. Bylo krátce po sedmé ráno. Za půl hodiny vyrazí zpět do Tórshavnu – samozřejmě v tichosti – a jejich směna bude díkybohu u konce. Strávit téměř osm hodin v mrazáku není žádná legrace.

Můžete si přečíst pokračování ukázky.

Neklidné pobřeží

Autor: Chris Ould
Přeložila: Alžběta Lexová

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 158×212 mm
ISBN: 978-80-7588-219-6
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Neklidné pobřeží vydalo nakladatelství Mystery Press.

O autorovi

Chris Ould za svůj život vystřídal celou řadu zaměstnání, od zmrzlináře po dělníka, než v druhé polovině 80. let publikoval své první dva romány A Kind of Sleep a Road Lines. Následně strávil mnoho let prací pro televizi – jakožto scenárista se podílel např. na seriálech Soldier, SoldierCasualtyHornblower a The Bill, za který získal prestižní ocenění Britské akademie filmového a televizního umění. K literatuře se vrátil v roce 2012, a to dvojicí young adult detektivek Knock Down a The Killing Street. Proslavily ho však až tři krimi thrillery z prostředí Faerských ostrovů (Neklidné pobřeží, The Killing Bay, The Fire Pit), v nichž vystupuje detektiv Jan Reyna. Chris Ould žije s manželkou a synem v hrabství Dorset, kde mimo jiné chová ovce a tweetuje na @WriterChrisOuld.

Zdroj informací: nakladatelství Mystery Press


mystery-press-logoMystery Press je nově vzniklé a rychle se rozvíjející nakladatelství, jehož sídlo se nachází v Praze. Nakladatelské činnosti se věnuje od dubna minulého roku, zpočátku v koedicích s nakladatelstvím FANTOM Print. Cílem nakladatelství je vydávání detektivních titulů, krimi a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNeklidné pobřeží

Ould, Chris

Mystery Press, 2020

Napsat komentář