Získejte druhý díl historické ságy o rodu Harantů

pod-kardinalskou-peceti-perex
Polský šlechtic Jan Jiřík Kiowski, syn Sibyly Harantové, přijíždí do Prahy, aby se zde skryl před svými pronásledovateli. Město si okamžitě zamiluje a v Čechách nakonec zůstane až do své smrti. Přečtěte si, co vše útěkem z rodné země získal i ztratil.

Složitý osud Jana Jiříka Kiowského

Druhý díl oblíbené historické románové trilogie Aleny Vrbové, nazvaný Pod kardinálskou pečetí, vás zavede do posledních tří desetiletí 18. století. V roce 1772 přichází do Čech polský šlechtic Jan Jiřík Kiowski, který prchá před pronásledováním ze své rozbouřené země. Útočištěm i novým domovem se mu stává Praha, město, jež neznal, ale které ho od prvních chvil okouzlilo. Poznává nejen jeho přítomnost – okázalý život šlechty, starosti kléru (jako svého příbuzného se jej ujímá sám pražský arcibiskup Příchovský, jenž musí řešit situaci církve v době josefínských reforem), kulturní prostředí rodící se české inteligence v počátcích národního obrození i život prostých obyvatel Prahy –, ale seznamuje se i s dějinami svého rodu (Kiowského matka byla Češka Sibyla Harantová) a s osudy země, kterou v závěru života už považuje za svou vlast. Vášnivá a nešťastná láska ho přivádí až do okruhu frajmaurů – svobodných zednářů, stává se celoživotním ctitelem Mozarta, pozdní sňatek z něj nakonec učiní poštmistra v Jesenici. Složitá životní dráha Jana Jiříka Kiowského je zachycena na pozadí významných historických událostí, které hluboce ovlivnily i hrdinův myšlenkový vývoj, jeho názory a postoje.

 

Pod kardinálskou pečetí

Autorka: Alena Vrbová

Vydalo: nakladatelství Jota
Počet stran: 365
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2019
ISBN: 978-80-7565-564-6

Přečtěte si více o knize Pod kardinálskou pečetí, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Pod kardinálskou pečetí

Polskou zemí zmítají nepokoje a právě rozbouřená atmosféra přiměje jednoho z tamních šlechticů, aby prchl do sousedních Čech. Jako své nové útočiště si Jan Jiřík Kiowski zvolí Prahu, která ho hned v prvním okamžiku okouzlí natolik, že se zde rozhodne zůstat. Během toho se seznamuje nejen s dějinami a osudy země, která se stala jeho novou vlastí, ale také s historií vlastního rodu. Přečtěte si, jak složitá byla životní dráha dalšího z potomků rodu Harantů – Jana Jiříka Kiowského –, v druhém díle oblíbené historické románové trilogie Aleny Vrbové, která vyšla již ve třetím vydání.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Pod kardinálskou pečetí vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pod kardinálskou pečetí
probíhá od 26. ledna do 1. února 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 historické romány Pod kardinálskou pečetí

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePod kardinálskou pečetí

Vrbová, Alena

Jota, 2019

Napsat komentář