Získejte pohled skrz mříže, za kterými vládne zlo

amnestie-audiokniha-perex
Zaposlouchejte se do thrilleru inspirovaného vězeňskou vzpourou, ke které došlo v roce 1990 v Leopoldově. Špinavé kšefty, války mezi trestanci a šikana ze strany dozorců nebyla nic oproti peklu, které zde rozpoutala prezidentská amnestie.

Vzpoura neamnestovaných

Napínavý thriller inspirovaný skutečnými událostmi vězeňské vzpoury v Leopoldově v roce 1990. Příběh se odehrává mezi říjnem 1986 až březnem 1990, odráží tak společenské změny, které se odehrály po sametové revoluci 1989. Právě ta zapříčinila totiž zlom, kvůli kterém ve věznici vypuklo to, co autor nazývá peklem.

Před čtenáři se otevírají brány, za nimiž vládne zlo v té nejbrutálnější podobě. Jeho původci nejsou jen nejtěžší trestanci, ale i samotní bachaři, kteří se ze ziskuchtivosti zaplétají do špinavých kšeftů a surových válek vězeňských gangů. Při takového výbušné směsi zapůsobí velká prezidentská amnestie jako škrtnutí zápalkou. A přeplněné vězení se okamžitě promění v inferno. Po masové hladovce vypukne vzpoura, která si nakonec vyžádá vojenský zákrok.

 

Amnestie, která rozpoutala peklo

Autor: Radovan Dunaj

Vydalo: vydavatelství Audiotéka.cz
Interpret: Petr Kubes
Délka: 8 hodin 38 minut
Vydáno: 12/2019

Přečtěte si více o audioknize Amnestie, která rozpoutala peklo, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

audiotekaCZ_logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

O autorovi

Radovan Dunaj tíhnul k psaní už na základní škole, kdy se svými básněmi vyhrál okresní literární soutěž. Potom, co si uvědomil, že už nechce pokračovat ve studiu na vysoké škole (přičemž už měl zpracovaný doktorandský projekt), se začal naplno věnovat psaní. V roce 2012 vyšla jeho první kniha z vězeňského prostředí, které zpracovává tuto tematiky velice autenticky, jelikož sám ve vězeňské službě jako vychovatel již dlouho pracuje.
(Zdroj informací: společnost Audiotéka.cz)

 

Vyhrajte audioknihu Amnestie, která rozpoutala peklo

V roce 1990, po vyhlášení velké amnestie tehdejším nově zvoleným prezidentem Václavem Havlem, vypukla ve věznici v Leopoldově vzpoura nebývalých rozměrů, k jejímuž potlačení musela být nakonec povolána armáda. Právě na pozadí těchto skutečných historických událostí se odehrává thriller Radovana Dunaje, který před vámi otevře přímo pekelnou bránu. Za mřížemi věznice totiž špinavé obchody jen kvetou, zuří zde války vězeňských gangů a špatní zdaleka nejsou jen ti odsouzení. Přesvědčte se o tom při poslechu audio verze knihy, kterou namluvil Petr Kubes.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu Amnestie, která rozpoutala peklo vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu
Amnestie, která rozpoutala peklo
probíhá od 18. do 31. ledna 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy Amnestie, která rozpoutala peklo

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAmnestie, která rozpoutala peklo
Audiokniha

Dunaj, Radovan

Audiotéka.cz, 2019

Napsat komentář