Pobavte se nad verši Jiřího Žáčka

kourove-signaly-perex
V deštivých podzimních dnech vás snadno rozveselí vtipná poezie Jiřího Žáčka. Přečtěte si humornou knížku, která je plná aforismů, satir i glos, a navíc bohatě ozdobená barevnými ilustracemi Milana Janáčka.

Aforismy, satirické verše, vtipné glosy, bonmoty a další kouřové signály Jiřího Žáčka s ilustracemi Milana Janáčka. Pravý aforismus je jako diamant. Přečtete ho naráz, ale můžete ho číst ještě mnohokrát a stále bude mít neotřelý lesk. Aforismy mají tu přednost, že jsou stručné. A myšlenky s espritem a vtipem odpoví i na největší otázky a záhady. Jiří Žáček je doplnil humornými a satirickými verši a také glosami k dnešním dnům, kdy ze staré dobré pravdy se stala pouhá informace a stará dobrá lež se zmodernizovala, aby se změnila v dezinformaci.

 

Kouřové signály

Autor: Jiří Žáček
Přeložil: Milan Janáček

Počet stran: 168
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 152×152 mm
ISBN: 978-80-7244-427-4
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Kouřové signály vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

 

Ukázka z knihy

Kourove signaly_ukazka3

 

Jiří Žáček

Básník, spisovatel, dramatik, autor četných knih pro děti Jiří Žáček dokázal ve své tvorbě zkřížit lyriku a humor a díky tomu patří k nejčtenějším českým autorům. Proslavil se svými knihami pro děti a je nejuznávanější a nejznámější současný český básník. Na svém kontě má rovněž úspěšný slabikář pro prvňáčky a dětskou Encyklopedii pro žáčky. Získal řadu nakladatelských cen, mezi nimi tři Zlaté stuhy za nejlepší dětskou knížku. Své veselé hádanky, hlavolamy, vtipné rébusy, hříčky se slovy a nejzajímavější luštěniny s ilustracemi Olgy Ptáčkové vložil do jedné knihy Hádanky a luštěniny, s níž se děti nejen pobaví, ale i mnoho naučí. Dále napsal knihy: Jiří Žáček dětemJak se chodí do světaMaličkosti z láskyTati, kup mi slona!Chytrolíni z HloupětínaHrůzostrašné pohádky pro malé strašpytlíky a mnoho dalších. Více informací o autorovi a jeho knihách najdete na www.jirizacek.cz.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Šulc-Švarc.


Nakladatelství Šulc-Švarc působí nepřetržitě na knižním trhu od roku 1991. V 90. letech vydalo více než dvě desítky překladů, ale od začátku se soustředilo na spolupráci s českými spisovateli. Celkový počet vydaných publikací již přesáhl číslo 500. Vydává především krásnou literaturu (romány, prózy, poezii), vedle ní knihy pro děti a mládež a v nezanedbatelném počtu také věcnou literaturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKouřové signály

Žáček, Jiří

Šulc-Švarc, 2019

Napsat komentář