Získejte dystopii z budoucnosti, kde lidí žijí věčně

klub-sebevrahu-perex
Jak by vypadala společnost, kdyby lidé měli možnost žít stovky let, ne-li věcně, a to jen výměnou za to, že budou striktně dodržovat „několik“ pravidel? A jak dopadnou ti, kteří se jim odmítnou podřídit?

Úskalí uměle prodlužovaného života

Kdybychom žili věčně…

Budoucnost je blíž, než jsme si mysleli. Lidé z kasty geneticky bezproblémových obyvatel New Yorku mohou spoléhat na to, že budou žít stovky let – a nejlepší z nejlepších se dokonce už brzy dočkají nesmrtelnosti. Jenže státní pojistný program, založený na výměně tělesných orgánů a totalitně uplatňovaném zdravém životním stylu, zdeformoval jednání těchto vyvolených. Na vlastní kůži to brzy pozná i vzorná občanka Lea, která má vše, o čem žena sní: dokonalého snoubence, byt na skvělém místě, prestižní pozici ve firmě.

… jak bychom si mohli vážit života?

Stačí totiž, aby Lea na ulici narazila na sešlého otce, jenž před mnoha desítkami let odmítl vymoženosti nabídnuté režimem. Její jistoty se zhroutí, když je vystavena neodvolatelné volbě: buď svého jediného příbuzného zapře, anebo se musí vzdát naděje na nesmrtelnost. Ještě bolestněji mezitím dopadají hrůzy prodlužovaného života na muzikantku Anju, vysedávající po nocích nad ubohou troskou své matky, jejíž umělé srdce ne a ne přestat bít. Skutečně se jim jako řešení tragického dilematu nabízí jedině dobrovolný odchod z tak nelítostného světa?

 

Klub sebevrahů

Autorka: Rachel Hengová

Vydalo: nakladatelství Leda
Překlad: Jana Jašová
Počet stran: 296
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2019
ISBN: 978-80-7335-580-7

Přečtěte si více o knize Klub sebevrahů, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Leda. A nezapomeňte také na ukázku a náš článek.

Nakladatelství Leda vzniklo v roce 1992 a je jediným českým vydavatelstvím specializovaným na jazykové slovníky, učebnice a příručky a na naučné slovníky. Jako jediné nakladatelství u nás se systematicky věnuje jak hlavním světovým jazykům, tak jazykům menších národů a států. Usiluje o vysokou odbornou úroveň své produkce, o její kvalitu, serióznost a uživatelskou přitažlivost.

 

Ukázka z knihy

V pokoji bez oken stál muž. Na sobě měl uhlově černý smoking, který mu v ramenou seděl přímo dokonale. Až na láhev a krabičku zápalek u jeho nohou byla místnost viditelně prázdná.
Někteří z těch, kdo sledovali večerní vysílání, si v tu chvíli udělali pauzu – v domnění, že došlo na blok reklamy nebo upoutávek. Jiní, uchvácení formálností mužova oblečení nebo možná odhodlaným leskem jeho očí, se dívali dál. Vyslechli si, jak se ten pán jmenuje, čím se živí a jak je starý. Byli seznámeni s tím, proč hodlá udělat to, k čemu se právě chystá. Dostalo se jim informace, jak dlouho a obtížně k onomu rozhodnutí dospíval a proč tu s nimi nechce trávit dalších dvě stě let. Slyšeli jeho ujištění, že jeho blízcí o plánovaném činu vůbec nic netuší, padlo i pár slov o tom, proč si pro danou příležitost oblékl sváteční oděv. (str. 7)

 

O autorce

Rachel-HengovaRachel Hengová (1988) se narodila a vyrostla v Singapuru. Po vystudování literární komparatistiky na newyorské Kolumbijské univerzitě pracovala několik let ve finančním sektoru londýnské City. Nyní žije v texaském Austinu, kde dokončuje studia scenáristiky a tvůrčího psaní. Působí mimo jiné ve výboru Ceny O. Henryho, udělované nejlepším americkým povídkářům. Vlastní kratší prózy i eseje s úspěchem publikovala v britském listu Daily Telegraph a v amerických magazínech Glimmer Train, Kenyon Review nebo The Offing. Dystopie Klub sebevrahů (2018), přeložená do dvanácti jazyků, je její románovou prvotinou.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Leda)

 

Vyhrajte knihu Klub sebevrahů

Lea je vzorná občanka New Yorku, která se řídí všemi striktními pravidly společnosti a výměnou za to může žít stovky let. Lidstvo totiž našlo způsob, jak si prodloužit život, ale zároveň právě tento státní program, založený na výměně tělesných orgánů, společnost deformuje. To si uvědomí i Lea, když se znovu setkává se svým otcem, čímž se jí zhroutí veškeré jistoty a ona stojí přes těžkým rozhodnutím. Pro kterou variantu se nakonec rozhodne? To už si přečtěte sami v dystopickém románu Rachel Hengové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Leda vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Klub sebevrahů vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Klub sebevrahů
probíhá od 22. srpna do 4. září 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 dystopické příběhy Klub sebevrahů

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKlub sebevrahů

Hengová, Rachel

Leda, 2019

Získejte dystopii z budoucnosti, kde lidí žijí věčně - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. sylver napsal:

    I mně vyhraná kniha dnes dorazila,děkuji

  2. mikewin mikewin napsal:

    vyhraná knížka již dorazila, děkuji

Napsat komentář