Hledání pravého domova

Nejdelsi-cesta-domu-perex
Jindřiška to v životě nemá jednoduché. Rodiče ji nenávidí za smrt utonulého bratra, jemuž jako dvanáctiletá nedokázala pomoci. Později, když umírá i její milovaná teta, se hlavní hrdinka rozhodne odejít z chladného domova. Najde na své cestě někoho, kdo ji konečně bude mít rád?

S dvacetiletou Jindřiškou se život nemazlil. Narodila se jako nechtěné dítě do manželství dvou právníků, kterým zkřížila kariérní plány a později ji vinili ze smrti milovaného mladšího syna, kterého jako dvanáctiletá nedokázala ohlídat před utonutím. Kromě nenávisti svých rodičů tak od té doby trpěla i fobií z vody a jediným blízkým člověkem jí byla teta Zlatka, která žila nedaleko na svém koňském statku. Když náhle zemře i teta, Jindřiška nemá, co by ji doma drželo, a vydává se na cestu za vzpomínkami na tetu.
Obejde pěšky velkou část naší republiky, přičemž na cestách zažívá nejen příjemná setkání s lidmi, ale i nástrahy, které otřesou jejím světem a odvahou pokračovat.
Najde v sobě sílu se nevzdat?
Dokáže vytrvat na své cestě, dál hledat to své doma a vytouženou náruč, do které bude moci patřit?

 

Nejdelší cesta domů

Autorka: Sabina Zelená

Počet stran: 204
Vazba: brožovaná
Formát: 134×203 mm
ISBN: 978-80-88298-29-8
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Nejdelší cesta domů vydalo nakladatelství Klika.

 

Ukázka z knihy

Před pravdou se nedá utéct. Zabila jsem svého malého brášku a zničila tak poslední pouto, které mě ještě vázalo s rodiči. Ten den se všechno zhroutilo jako domeček z karet, můj důvod k žití byl najednou ten tam a společně s ním i přesvědčení, že každý život – i ten můj vlastní – má význam a je důležitý. Adámkova tvář se mi často vracela ve snech a já nebudu nikdy schopná zapomenout jeho zoufalý, zděšený pohled a poslední výkřik…

Stalo se to na začátku zimy před osmi lety. Na malém městě se nic neututlá, takže se ta zpráva rychle rozšířila. Dlouhé měsíce jsem si v duchu přehrávala tu hrůzu a přemýšlela: Jak se to všechno vlastně seběhlo? A co jsem mohla udělat, abych jeho smrti zamezila? Jenže celý ten den mám v mysli zahalený mlhou. Jasné mi bylo jenom to, že mrzlo, až praštělo, a on se do ledově studené vody místního rybníka probořil, protože ho tenký led neunesl.

Rodiče se mnou od toho dne sotva promluvili. V jejich očích jsem byla vinna smrtí jediného dítěte, které milovali.

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Sabina Zelená (*1988) se narodila v Dačicích a vyrůstala v Praze, kde vystudovala civilní letectví a anglický jazyk. Vztah k psaní měla už jako malá, ale naplno se mu začala věnovat až poté, co s batohem na zádech objela celý Nový Zéland a kus Austrálie. Po třech letech pak vznikl její první román – Tisíc východů slunce. Momentálně žije v Západní Austrálii se svým synem a ve volném čase píše.

Zdroj informací: web autorky


Klika logoKdyž jako začínající spisovatelka vydala Věra Nosková svou první knihu, zjistila, že ačkoli autor odvede na knize největší objem práce, procenta ze zisku mu náleží více než skromná. Založila si proto vlastní vydavatelství. Pod jeho záštitou se vydával i měsíčník a knihy autorů sdružených v Klubu českých skeptiků Sisyfos. V současnosti kromě knih Věry Noskové vydává i knihy ze dvou edic, Kenyho VOLEJ (edice vodáckých publikací a knih) a edice Otevřeno, ve které vycházejí knihy externích autorů. Rodinné nakladatelství Klika sídlí v soukromém bytě a nemá žádné zaměstnance, pouze externí spolupracovníky.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNejdelší cesta domů

Zelená, Sabina

Nakladatelství Věra Nosková – Klika, 2019

Napsat komentář