Úsměv na tváři

s usmevem obalka k4.indd
Smích léčí a s humorem jde všechno lépe, to jsou dvě hlavní myšlenky, které spojil Jiří Žáček v knize až skoro kapesního formátu. Zkombinoval v ní humoresky, bajky i básničky a svými ilustracemi celý soubor doprovodil Adolf Born. Nechte své koutky pozvednout vzhůru!

Kapesní knížku S úsměvem sestavil Jiří Žáček z ukázek svých básniček, epigramů, bajek a humoresek ilustrovaných Adolfem Bornem. Když si ji přečtete a prohlédnete, budete mít dobrý pocit a zůstane vám ještě zdravý úsměv vědoucího člověka, který pochopil, že s humorem jde všechno lépe a že smích osvobozuje.

Ukázka z knihy

S usmevem

S úsměvem

Autor: Jiří Žáček
Ilustroval: Adolf Born 

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 125×126 mm
ISBN: 978-80-7244-413-7
Doporučená cena: 99 Kč

Knihu S úsměvem vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

O autorovi

Básník, spisovatel, dramatik, autor četných knih pro děti Jiří Žáček dokázal ve své tvorbě zkřížit lyriku a humor a díky tomu patří k nejčtenějším českým autorům. Proslavil se svými knihami pro děti a je nejuznávanější a nejznámější současný český básník. Na svém kontě má rovněž úspěšný slabikář pro prvňáčky a dětskou Encyklopedii pro žáčky. Získal řadu nakladatelských cen, mezi nimi tři Zlaté stuhy za nejlepší dětskou knížku. Své veselé hádanky, hlavolamy, vtipné rébusy, hříčky se slovy a nejzajímavější luštěniny s ilustracemi Olgy Ptáčkové vložil do jedné knihy Hádanky a luštěniny, s níž se děti nejen pobaví, ale i mnoho naučí.  Mezi jeho známá díla patří např. Jiří Žáček dětemChytrolíni z Hloupětína či  Basta fidli neboli Tak pravil XY. Více informací o autorovi a jeho knihách najdete na www.jirizacek.cz.

Zdroj informací: nakladatelství Šulc-Švarc


Nakladatelství Šulc-Švarc působí nepřetržitě na knižním trhu od roku 1991. V 90. letech vydalo více než dvě desítky překladů, ale od začátku se soustředilo na spolupráci s českými spisovateli. Celkový počet vydaných publikací již přesáhl číslo 500. Vydává především krásnou literaturu (romány, prózy, poezii), vedle ní knihy pro děti a mládež a v nezanedbatelném počtu také věcnou literaturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeS úsměvem

Žáček, Jiří

Šulc-Švarc, 2017

Napsat komentář