Malý princ s ilustracemi Elišky Podzimkové

Maly princ_Eliska Podzimkova_uvodni
Nakladatelství Albatros vydalo v Zásilce z Knihozemě slavného Malého prince v kouzelné nové podobě s fotoilustracemi z Islandu. Legendární příběh ožívá v prostředí, které vám vezme dech.

Klasika ve výjimečné úpravě s fotoilustracemi z Islandu Elišky Podzimkové. Když opuštěný letec potká v africké poušti malého prince, netuší, co všechno mu setkání přinese. Zatímco se pokouší opravit havarovaný stroj, povídají si o všeličem. O tajemství podivuhodné pouti malého prince, o dobru a zlu, o přátelství a kráse, o pravém štěstí i o odpovědnosti za ty, které máme rádi. A vůbec nezáleží na tom, odkud pocházíme… Nesmrtelný příběh, který svým půvabem okouzlil již mnohé generace, se vrací v naprosto originálním zpracování.

 

Malý princ

s ilustracemi Elišky Podzimkové
Autor: Antoine de Saint-Exupéry
Ilustrovala: Eliška Podzimková
Přeložil: Richard Podaný

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 280×280 mm
ISBN: 978-80-00-05469-8
Doporučená cena: 599 Kč

Knihu Malý princ vydalo nakladatelství Albatros v edici Zásilka z Knihozemě.

 

Ukázka z knihy

Podnikatel zvedl hlavu.
„Bydlím na téhle planetě čtyřiapadesát let, ale zatím mě vyrušili jenom třikrát. Poprvé to byl chroust, spadl sem před jedenadvaceti lety bůhvíodkud. Dělal hrozný hluk a já se při sčítání čtyřikrát spletl. Podruhé, před jedenácti lety, mě vyrušil revmatický záchvat. Mám málo pohybu. Nemůžu se flákat. Jsem vážný člověk. A potřetí… právě teď! Takže, jak jsem říkal,
pět set jeden milion…“
„Milion čeho?“
Podnikatel pochopil, že se klidu nedočká.
„Těch věciček, co jsou někdy vidět na obloze.“
„Much?“
„Ale ne, těch maličkých, co se třpytí.“
„Včel?“
„Kdepak. Těch maličkých, zlatých, co o nich snívají lenoši. Jenomže já, já jsem vážný člověk! Já nemám na snění čas.“
„Aha, myslíte hvězd?“
„Správně. Hvězd.“
„A k čemu vám je pět set milionů hvězd?“
„Pět set jeden milion šest set dvacet dva tisíce sedm set třicet jedna. Jsem vážný člověk, a proto jsem přesný.“ (str. 58–59)

Maly princ_Eliska Podzimkova_ukazka

Stáhněte si celou ukázku.

 

Antoine de Saint-Exupéry

Antoine de Saint-Exupéry (*Lyon, Francie, 1900) byl francouzský spisovatel, publicista a letec. Narodil se do šlechtické rodiny. Doposud se přesně neví, kdy zemřel. Během druhé světové války působil jako válečný letec a z průzkumného letu na Korsiku se již nevrátil. S jistotou víme, že se jednalo o měsíc červenec roku 1944. Již od svých raných let miloval literaturu a svět kolem ní jej fascinoval, tuto lásku však vždy prolínal s letectvím. Obě polohy svých životních vášní promítl v nejznámějším díle Malý Princ, které ovlivnilo a ovlivňuje čtenáře celého světa. Exupéry složil zkoušku z civilního letectví, létal na afrických i transatlantických linkách v Severní i Jižní Americe. Podstatné pro jeho tvorbu bylo přežití dvou vážných leteckých havárií (jedna z nich v Libyjské poušti). Setkal se zde snad opravdu s postavou Malého Prince? Debutoval povídkou Letec. Hledání kamaráda, který se ztratil při přeletu And, jej inspirovalo k sepsání knihy Noční let. Obrovský úspěch získala též kniha Válečný pilot, filozofické a humánní myšlení promítl do knihy Citadela. Exupéry je dále autorem knih Povídky, Letec a živly a Kameny chrámu.

Informace byly čerpány ze stránek Knihy Dobrovský.

 

Podívejte se také na jiná vydání Malého prince:

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize


Nakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku specializuje na vydávání literatury pro děti a mládež (bylo založeno v roce 1949; do roku 1969 působilo pod původním názvem Státní nakladatelství dětské knihy). Soustředí se na kvalitní původní i překladovou literaturu především pro děti od 2 do 12 let. Je dlouhodobým exkluzivním vydavatelem knížek Astrid Lindgrenové a příběhů Harryho Pottera J. K. Rowlingové pro území České republiky. Je součástí společnosti Albatros Media.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalý princ
s ilustracemi Elišky Podzimkové

de Saint-Exupéry, Antoine

Albatros, 2019

Napsat komentář