Holocaust v datech a obrazech

Holocaust 1
O holocaustu neboli vyvraždění Židů slyšel každý z nás. Nová publikace historika a odborníka na moderní dějiny provede čtenáře touto tragickou etapou světové historie od počátku až do konce. Součástí knihy jsou unikátní fotografie a reprodukce dobových dokumentů.

Masovou vraždu šesti milionů evropských Židů spáchanou v letech 1941 až 1945 dnes nazýváme holocaust. Němečtí nacisté tehdy chtěli z pouhé rasové nenávisti a pocitu vlastní nadřazenosti vyhladit všechny osoby židovského původu v dosahu jejich moci,včetně nejmladších dětí. Nikdo nesměl přežít. Vraždění bylo organizováno s úřednickou precizností a systematičností, až nabývalo těžko uvěřitelné podoby téměř průmyslového procesu. Vše bylo dopředu promyšleno, propočítáno, naplánováno a postupovalo se přesně podle předem schváleného harmonogramu. Holocaust byl přitom pouze tragickým vyvrcholením zesilujícího pronásledování, ponižování, okrádání, vyhánění a živelného vraždění Židů nacistickým režimem již od jeho nástupu k moci v Německu v roce 1933. Graficky nadstandardně zpracovaná publikace předního českého historika Františka Emmerta přehlednou formou mapuje všechny stěžejní události spojené s holocaustem i předchozím pronásledováním Židů v období nacismu a druhé světové války. Součástí knihyje více než dvě stě unikátních fotografií a reprodukcí dobových dokumentů.

Ukázka z knihy

Židé patří mezi nejstarší národy světa. Pocházejí z oblasti Blízkého východu, ale již téměř 2000 let žijí rozptýleně i mezi jinými národy. I ve svém okolí byli vždy nápadní svým odlišným náboženstvím, zvyky a taky obdivuhodnou pospolitostí. Až do 19. století žili v Evropě na pokraji většinové křesťanské společnosti v uzavřených komunitách a často se stávali předmětem zášti, pronásledování a nepřátelství.

Holocaust

Autor: František Emmert

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 212×255 mm
ISBN: 978-80-204-4817-0
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Holocaust vydalo nakladatelství Mladá fronta.

O autorovi

Spisovatel a autor literatury faktu o moderních dějinách František Emmert se psaní knih se věnuje od roku 2001.První dvě beletristická díla mu vyšla v letech 2003 a 2004. Prosadil se však až literaturou faktu o moderních českých dějinách. V roce 2005 mu nakladatelství Vyšehrad vydalo první knížku z řady literatury faktu Češi ve wehrmachtu, která se brzy dočkala dotisků a vzbudila ohlas u čtenářů i odborníků.V pozici odborného poradce se spolupodílel na přípravě českého historického filmu Lidice. Mezi jeho další tituly patří např. Německá okupace českých zemí, Atentát na Heydricha či Českoslovenští legionáři za první světové války.

Zdroj informací: kosmas.cz


Mladá fronta má dobré renomé ve všech oblastech knižní produkce, především v próze a poezii. Kvalitní knižní tituly najdete nejen v tradičních knižních edicích – KolumbusKvěty poezieModerní světová prózaJednorožecIkarosLidé a Země a Multiřada, ale i v dalších zajímavých mimoedičních projektech.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHolocaust

Emmert, František

Mladá fronta, 2018

Napsat komentář