Vyhrajte napínavý thriller z argentinského podsvětí

dyka-perex
Bývalý voják přezdívaný Remil dělá špinavou práci pro argentinskou tajnou službu a občas i pro významné politiky a podnikatele. A právě díky tomu se dostane k právničce Nurii, kterou má sledovat. Nakonec bude muset bojovat i o její život.

Drsné praktiky argentinských kartelů

Bývalý voják z války o Falklandy pracující pro argentinskou tajnou službu dostane za úkol sledovat španělskou právničku Nurii, která má v Buenos Aires domlouvat obchody s vínem. Jenže argentinské víno není tak čisté, jak se zdá, a vše se náhle zvrtne. Podaří se Remilovi zachránit Nurii, sebe i to, v co věří?

Argentinská politika je jedna velká detektivka: všudypřítomná korupce a prostředí bující „narkopolitiky“, pro niž je typická vzájemná podpora drogových kartelů a vládnoucích elit, kdy výměnou za financování volební kampaně je nabízeno krytí trestných činů.

Spisovatel Jorge Fernández Díaz coby zkušený novinář konstatuje, že noviny publikují jen asi pětinu z toho, co vědí.

 

Dýka

Autor: Jorge Fernández Díaz

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Překlad: Denisa Škodová
Počet stran: 432
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 1/2018
ISBN: 978-80-747-3625-4

Přečtěte si více o knize Dýka, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si přečíst také několik stran z knihy: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

„Jedna španělská advokátka,“ oznámím jí. Lali ani nezvedne oči. „Je jí o deset let víc než tobě, ale vypadá mladší než ty. Pěkná, i když bude asi menší, než se zdá. Jmenuje se Nuria Menéndezová Lugová.“
Na desku kuchyňský linky položim obálku z kraftovýho papíru. Lali se na ní mrkne a pak si přejede rukou přes obličej. Naleju jí sklenici studený vody. Naráz jí vypije. Trochu se třese. Možná se do ní dala zima. Z prádelníku jí přinesu tričko. Když jí ho podávám, už si prohlíží záznam a fotky, co jsme stáhli z Googlu. Menéndezová je bruneta, co se teď obarvila trochu nazrzavo. Vystouplý lícní kosti, černý oči, plný rty. Drobnější, ale pěkně stavěná. Nánosy řasenky a rtěnky. Projmutý saka s širokým límcem; košile sladěný se sukněma. Někdy širokej koženej pásek pro zvýraznění pasu. Potrpí si na černou barvu a perlový náhrdelníky. (str. 15–16)

 

O autorovi

jorge-fernandez-diazJorge Fernández Díaz je argentinský novinář a spisovatel. Za třicet pět let své kariéry pracoval jako redaktor, investigativní novinář, politický komentátor i šéfredaktor. V současnosti působí jako jeden z hlavních politických komentátorů deníku La Nación. Na jeho literárních dílech je patrný vliv novinářské práce a orientace v prostředí politiky a zločinu. Dosud vydal přes dvanáct knih, od povídek přes romány či kroniky. Za svou žurnalistickou i literární činnost získal řadu ocenění.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Knihcentrum)

 

Vyhrajte knihu Dýka

Obchod s drogami v Argentině už dávno nemají pod palcem pouliční gangsteři, ale vše se odehrává v klimatizovaných kancelářích velkých byznysmenů v oblecích. S tím vším je bývalý voják přezdívaný Remil už obeznámen, přesto ho drsné praktiky kartelů překvapí, když je okusí na vlastní kůži. Dokáže zachránit nejen sebe, ale i španělskou právničku Nurii, kterou má v rámci svého úkolu sledovat? To si přečtěte v thrilleru spisovatele a zkušeného novináře Jorgeho Fernándeze Díaze.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Dýka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dýka
probíhá od 5. do 11. srpna 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 thrillery Dýka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDýka

Díaz, Jorge Fernández

Kniha Zlín, 2018

Napsat komentář