Zasoutěžte si o příběh dvou neapolských přítelkyň

Pribeh noveho jmena 1
Přítelkyně Elena a Lila to neměly v životě snadné. Po válce vyrůstaly v chudé neapolské čtvrti a jejich mládí bylo plné mužů, pro které milovat znamenalo spíše vlastnit, a podle toho s nimi jednali. Našla alespoň jedna z žen štěstí a splnila si svůj sen?

Sexuální revoluce na pozadí dělnických nepokojů

Druhý díl tetralogie zachycuje mládí dvou svobodomyslných přítelkyň Eleny a Lily objevujících vlastní tělo a sexualitu ve světě neapolských mužů, pro které milovat znamená především vlastnit. Děj je zasazen do šedesátých let dvacátého století, kdy se Itálie probouzí k životu, poznává zábavu a bezstarostnost, přichází sexuální revoluce, ale i studentské a dělnické nepokoje.

 

Příběh nového jména

Autorka: Elena Ferrante

Vydalo: vydavatelství Audiotéka.cz
Interpret: Zuzana Slavíková
Překlad: Alice Flemrová
Délka: 19 hodin 57 minut
Vydáno: 7/2018

Přečtěte si více o audioknize Příběh nového jména, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku, nebo přečíst náš článek o knižní předloze.

audiotekaCZ_logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

O autorce

Elena Ferrante je pseudonym neapolské spisovatelky a překladatelky Anity Rajové. V jejích románech, z nichž dva se již dočkaly filmového zpracování, vystupují výrazné ženské postavy, které se vypořádají s vlastní situací, osobností a složitými vztahy. Spisovatelčina občanská identita vyšla najevo až v roce 2016 a kromě ní se pod pseudonymem Elena Ferrante skrývá také její manžel, spisovatel Domenico Starnone.
(Zdroj informací: společnost Audiotéka.cz)

 

Vyhrajte audioknihu Příběh nového jména

Elena a Lila spolu kdysi uzavřely tajnou dohodu, že se stanou spisovatelkami a uniknou tak chudobě neapolské čtvrti, ve které žily. Ovšem osud jejich cesty rozdělil a za svým snem šla jen jedna z nich, zatímco druhá se provdala za jednoho z nejbohatších mladíků ze čtvrti. Jak se jim dařilo dál, to už si poslechněte v audioknize, kterou podle románu Eleny Ferrante namluvila Zuzana Slavíková. Vraťte se zpět do šedesátých let dvacátého století a poznejte nejen zábavu a bezstarostnost v prosluněných uličkách, ale také temnější stránky italské historie.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu Příběh nového jména vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Příběh nového jména
probíhá od 21. července do 3. srpna 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy Příběh nového jména

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříběh nového jména
Audiokniha

Ferrante, Elena

Audiotéka.cz, 2018

Napsat komentář