Příběh o hledání odvahy

Restart
Jaké by to bylo  začít život od znova s čistým štítem? Přesně touto myšlenkou se zabývá hlavní hrdina knihy Filip Valenta. Sice mu nic neschází, ale přijde mu, že se točí v kruhu… Podaří se mu stát někým jiným?

Odvaha je vlastnost, díky níž se pouštíme do věcí, které dávají našim životům smysl. Filip Valenta ale odvahu postrádá, a tak se jeho dosavadní životní cesta plná přešlapování na místě jakoby stáčí do kruhu. V jeho životě zdánlivě nic nechybí, má krásný dům, ženu, děti a slibně rozjetou kariéru. Stále častěji ale přemýšlí o tom, jaký by měl život, kdyby se v mládí rozhodl být třeba motorkářem, aktivistou Greenpeace nebo prostě jenom bohémsky žít – bez starostí o hypotéku, o práci, o účty. Shodou okolností se mu naskytne příležitost udělat za svým životem tlustou čáru a začít nanovo. Společnost Maxvision tvrdí, že stačí jen mít tu správnou jiskru v oku – zlatou šupinku, která člověka zbaví všech vzpomínek na starý život, aby mohl začít jinde – bez závazků, výčitek svědomí a pokřivených vztahů… Jaké by to bylo, začít znovu s čistým štítem? Je vůbec možné takové řešení na vnější úrovni, nebo je člověk předurčen si životem projít a vyrovnat se s ním uvnitř svého vlastního nitra?

Ukázka z knihy

Filip stále hleděl na článek na internetu a pozoroval šťastnývýraz Australana, jak spolu s krásnou Číňankou připravuje před kamerou kuře kung pao. Uvnitř sváděl velký boj. Jeho mysl nebyla schopná v tak krátkém čase vše pobrat. Znělo to  vše až příliš jednoduše a lákavě a zároveň naprosto nereálně.
„Říkal jste sebevražda? Tak ukončujete původní život?“ dostal ze sebe nakonec.
„Ano, většinou. Klienti napíšou dopis na rozloučenou, pak jim odebereme zhruba půl litru krve a zfingujeme skok z mostu do řeky nebo tak něco. Krví potřísníme kameny v řece, popř. části oblečení.
Pokud existuje vlastnoručně psaný dopis na rozloučenoua nepřímé důkazy k sebevraždě, tak to policie dál neřeší. Výjimečně děláme i jiné  varianty. Znáte to – zmizel a byl prohlášen za mrtvého.
To ale pouze v případě, že klient trvá na hmotném zajištěnísvé původní rodiny i po restartu. Sebevražda totiž znemožňuje čerpání životní pojistky. To se ale děje opravdu jen ve výjimečných případech, kdy jsme s klienty  na hraně s financováním a zároveň jsou příznivé okolnosti.“

Restart

Autor: Ondřej Vácha

Počet stran: 156
Vazba: vázaná
Formát: 155×215 mm
ISBN: 978-80-88088-88-2
Doporučená cena: 250 Kč

 

Knihu Restart vydalo Nakladatelství Věra Nosková – Klika.

Poslechněte si povídání ze křtu knihy a nasajte jeho atmosféru z fotografií ve videu:

O autorovi

Nejdůležitějším obdobím v životě Ondřeje J. Váchy se staly roky 1984 a 1985. během nich pochopil tři důležité životní moudrosti. O nich více zjistíte na blogu autora. Tam naleznete i další ukázky z knihy.


Klika logoKdyž jako začínající spisovatelka vydala Věra Nosková svou první knihu, zjistila, že ačkoli autor odvede na knize největší objem práce, procenta ze zisku mu náleží více než skromná. Založila si proto vlastní vydavatelství. Pod jeho záštitou se vydával i měsíčník a knihy autorů sdružených v Klubu českých skeptiků Sisyfos. V současnosti kromě knih Věry Noskové vydává i knihy ze dvou edic, Kenyho VOLEJ (edice vodáckých publikací a knih) a edice Otevřeno, ve které vycházejí knihy externích autorů.
Rodinné nakladatelství Klika sídlí v soukromém bytě a nemá žádné zaměstnance, pouze externí spolupracovníky.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRestart

Vácha, Ondřej Josef

Nakladatelství Věra Nosková – Klika, 2017

Napsat komentář