Zábavné hry a hádanky pro seniory

99her-pro-trenink-mozku
Rosemarie Portmannová sestavila zábavnou knihou plnou her, úkolů a hádanek pro skupiny seniorů, které podporují paměť, logické myšlení i pohybovou zdatnost.

Lidé si rádi hrají v každém věku. A právě v seniorském období může znovuobjevování vlastních hravých a kreativních možností dosáhnout zcela nových kvalit. Schopnosti a vlohy, které v každodenním životě přicházejí zkrátka či s postupujícím věkem ochabují, lze totiž při hře zažívat a rozvíjet zcela novým způsobem. Společné herní aktivity nerozvíjejí pouze tělo a ducha, ale vnášejí do života i radost a vyrovnanost. Kniha předkládá 99 herních nápadů, určených pro skupiny seniorů, které lze realizovat snadno a bez složitých příprav. Témata sahají od seznamovacích her přes logické hádanky a cvičení na koncentraci až po hry podporující tělesnou zdatnost a pohyblivost.

 

99 her pro trénink mozku u seniorů

Autorka: Rosemarie Portmannová
Přeložila: Alena Bezděková

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-262-1297-3
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu 99 her pro trénink mozku u seniorů vydalo nakladatelství Portál.

 

Ukázka z knihy

Hledání křestních jmen
Vedoucí skupiny nebo některý z jejích členů uvede příjmení známé osobnosti. Jak se tato osobnost jmenuje křestním jménem?

PŘÍKLADY:
Adenauer: Konrad
Bardotová: Brigitte
Husák: Gustav
Callasová: Maria

Toto relativně snadné procvičování paměti může být podnětem pro vyvolání dalších vzpomínek. Kdo si dokáže vzpomenout na konkrétní osobu? Jaké vzpomínky, zážitky nebo zkušenosti se s ní pojí? (str. 48)

Prohlédněte si další ukázky.

 

Rosemarie Portmannová

Školní psycholožka Rosemarie Portmannová pracuje ve Státním školském úřadu ve Wiesbadenu. Kromě toho také přednáší pedagogiku na univerzitě ve Frankfurtu a je autorkou knihy Hry pro tvořivé myšlení.


Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize99 her pro trénink mozku u seniorů

Portmannová, Rosemarie

Portál, 2018

Napsat komentář