Vyhrajte pokračování cesty za tajemstvím luridia

kryptoportal-perex
William Wenton se znovu vrací do Institutu posthumánního výzkumu, aby zde využil svoje dovednosti při řešení šifer a hádanek. Ihned po příchodu však zjišťuje, že od jeho poslední návštěvy je zde vše naruby. Proč?

Nová dobrodružství Williama Wentona

Dobrodružná jízda světem tajemných sil pokračuje! Tentokrát William s Iscií musí odhalit tajemství záhadného kryptoportálu.

William Wenton – kluk, který umí luštit šifry jako nikdo jiný na světě – se znovu vrací do Institutu posthumánního výzkumu, zjišťuje však, že je tam všechno úplně naruby. Na každém kroku stráže, platí zákaz vycházení a další nová přísná pravidla. Důvod toho všeho leží zmrazený ve sklepě institutu: je jím Abraham Talley, muž, který Williama přednedávnem málem připravil o život. Něco tady ale tak úplně nehraje…
Kdo je ve skutečnosti ta záhadná osoba, která se uprostřed noci snaží s Williamem navázat kontakt, a proč Williama poslední dobou trápí podivné záchvaty? A co je vůbec zač ten zatracený kryptoportál?

William s Iscií znovu musejí čelit temným silám, jejichž moc si dosud nedokážou představit, a pokračují spolu v dech beroucí cestě za tajemstvím luridia.

 

Kryptoportál

Autor: Bobbie Peers

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Ilustrace: Filip Hřiba
Překlad: Marie Voslářová
Počet stran: 232
Vazba: brožovaná
Vydáno: 1/2018
ISBN: 978-80-747-3626-1

Přečtěte si více o knize Kryptoportál, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kniha Zlín patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si stáhnout ukázku.

KnihaZlin_AlbatrosMedia

Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo roku 2004. Od té doby se v rámci svých edic FLEET, TRACK, NEEWIT, WALT a TEMA snaží nabízet čtenářům to nejkvalitnější, co se v současné době objevuje na (nejen) evropském knižním trhu. Kniha Zlín vydává také původní díla českých autorů, poezii a literaturu faktu. Pozornost věnuje též literátům spojeným se zlínským regionem.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost nabízející pod značkami samostatných nakladatelství Albatros, B4U Publishing, BizBooks, CooBoo, CPress, Computer Press, Edika, Egmont, Fragment, Kniha Zlín, Management Press, Motto, Plus, XYZ a v koedičním projektu s ČT Edice České televize široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

kryptoportal-ukazkaVektor bleskurychle chňapl po bližším válečku.
William udělal totéž. Okamžitě ucítil, že Složitost není stejně kvalitní jako Nemožnost. Některé součásti měla z umělé hmoty a byla mnohem lehčí. Ale to ještě nemuselo znamenat, že bude také snadné ji vyřešit.
Podíval se na Vektora, který už byl v plné práci. Jeho dlouhé prsty se pohybovaly ohromnou rychlostí a otáčely válečkem sem tam. Vektor se tak zabral do práce, až mu z koutku začal vytékat dlouhý čůrek slin.
William zavřel oči a soustředil se, jako vždycky, když chtěl vyřešit nějakou šifru. Porazit Vektora by nemělo být zvlášť těžké. Chvíli jen seděl a čekal.
Potom to ucítil.
Onen zvláštní pocit, který se vždycky objevil nejdřív v břiše. Mravenčení začínalo pokaždé tam a potom se rozšířilo podél páteře a do rukou. Totéž se stalo i teď.
Jako by všechno kolem něj zmizelo. (str. 13)

 

O autorovi

bobbie-peersBobbie Daniel K. Peers je norský režisér, scénárista, ilustrátor a spisovatel. Vystudoval London International Film School. Za scénář a režii k filmu Sniffer získal v roce 2006 na festivalu v Cannes Zlatou palmu za nejlepší krátký film. Kryptoportál je jeho druhým titulem ze série s malým hrdinou Williamem Wentonem, kterého čtenáři znají už z knihy Zloděj luridia. Autor je nositelem několika významných cen – například The Bokslukerprisen Award Norway (2017), Children’s Book Award Norway (2016) nebo Book of the Year Norway (2016).
(Zdroj informací a fotografie: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Kryptoportál

William Wenton umí řešit šifry a hádanky jako nikdo jiný na světě – například vyluštil Nemožnost. Právě proto ho rodiče poslali do Institutu posthumánního výzkumu, kde už jedno dobrodružství zažil a kam se nyní znovu vrací. Jenže hned při vstupu si všimne, že od jeho minulé návštěvy zde platí mnohem přísnější pravidla a bezpečnostní opatření. Abraham Talley, který leží zmrazený ve sklepě budovy, však nebude hlavní problém. Williama a jeho kamarádku Iscii čeká mnohem napínavější cesta za tajemstvím záhadného kryptoportálu. Přidejte se k nim i vy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kniha Zlín patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Kryptoportál vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kryptoportál
probíhá od 30. ledna do 12. února 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 dětské dobrodružné knihy Kryptoportál

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKryptoportál

Peers, Bobbie

Kniha Zlín, 2018

Napsat komentář