Příběhy žen, které ovlivnil komunismus

Doba z druhe ruky
Sovětský komunistický systém se negativně zapsal do světových dějin. Poslechněte si vyprávění žen, které v systém věřily, bojovaly za něj a trpěly kvůli němu. Jaké pak bylo jejich rozčarování z nové éry? Kniha získala Nobelovu cenu za literaturu za rok 2015.

Četba z knihy oceněné Nobelovou cenou za literaturu za rok 2015.
Text je mozaikou skutečných příběhů, které běloruská spisovatelka Světlana Alexijevičová sestavila z mnoha rozhovorů. Ženy vyprávějí o tom, jak věřily v sovětský komunistický systém, o tom, jak v něm žily, jak za něj bojovaly i jak v něm trpěly, i o tom, jaké zklamání jim často přinesla nová éra.
Účinkují: Hana Maciuchová, Helena Dvořáková, Vanda Hybnerová, Daniela Kolářová, Lenka Vlasáková, Apolena Veldová a Hana Kofránková.
Rozhlasová nahrávka z roku 2016 v režii Aleše Vrzáka.

Doba z druhé ruky (audiokniha)

Konec rudého člověka
Autorka: Světlana Alexijevičová
Přeložila: Pavla Bošková

Vazba: CD
ISBN: 8590236095021
Doporučená cena: 299 Kč

 

Audioknihu Doba z druhé ruky vydalo nakladatelství Radioservis.

O autorce

Světlana Alexijevičová je rusky píšící běloruská spisovatelka a laureátka Nobelovy ceny za literaturu za rok 2015. První běloruská spisovatelka, která tuto cenu obdržela. Narodila se v ukrajinském městě Stanislav, které bylo přejmenováno na Ivano-Frankivsk. Její otec byl Bělorus a sloužil v Rudé armádě, matka byla Ukrajinka. Po skončení otcovy služby v armádě se s rodinou přestěhovala na běloruský venkov, kde rodiče působili jako učitelé. V roce 1972 vystudovala žurnalistiku na Leninově univerzitě v Minsku. Poté pracovala pro regionální noviny a stejně tak, jako její rodiče, jako učitelka. Jako novinářka dělala rozhovory s lidmi, kteří zažili druhou světovou válku, sovětskou intervenci v Afghánistánu nebo Černobylskou havárii.

Zdroj informací: Velký audioknižní čtvrtek


Radioservis je největším výrobcem audiozáznamů v České republice. Jeho záměrem je postupně zpřístupnit rozhlasový archiv (mluvené slovo, hudbu a další pořady), tak i fyzické nosiče na jednom místě online. Nabízené záznamy pořadů jsou dodávány ve vysoké kvalitě upravené zvukovými mistry. Kromě audiozáznamů daných pořadů vydává také audioknihy a tištěné knihy.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDoba z druhé ruky (audiokniha)
Konec rudého člověka

Alexijevičová, Světlana

Radioservis, 2017

Napsat komentář