Pohádky bratří Grimmů s ilustracemi Adolfa Borna

Pohadky bratri Grimmu_Born
Staré známé pohádky bratří Grimmů v novém kabátku od Adolfa Borna, to je sbírka, kterou vydalo nakladatelství Brio a jež by se mohla stát skvělým dárkem pro vaše děti.

Jacob Grimm a Wilhelm Grimm pomáhali v 19. století lidovým příběhům, které šířili doboví vypravěči, stát se součástí německého písemnictví. Tento pozoruhodný soubor padesáti pohádek sestavili a upravili pro děti ze svého bohatého díla sami bratři Grimmové. Najdete zde mnoho známých i méně známých pohádek, které později inspirovaly také české pohádkáře. Ve výběru nechybí Jeníček a Mařenka, Popelka, Sedm havranů, Brémští muzikanti, Šípková Růženka… Pohádku Král Drozdibrad znají české děti z klasické filmové verze jako Pyšnou princeznu, další oblíbená filmová pohádka O princezně se zlatou hvězdou na čele se v knize jmenuje Srstnatka. Pohádkové příběhy doprovodil svými poetickými i humornými ilustracemi Adolf Born.

 

Pohádky bratří Grimmů

Autoři: Jacob Grimm, Wilhelm Grimm
Přeložila: Jitka Fučíková
Ilustroval: Adolf Born

Počet stran: 544
Vazba: vázaná
Formát: 225×310 mm
ISBN: 978-80-7529-386-2
Doporučená cena: 799 Kč

Knihu Pohádky bratří Grimmů vydalo nakladatelství Brio.

 

Ukázka z knihy

Pohadky bratri Grimmu_Born_ukazka1Pohadky bratri Grimmu_Born_ukazka2

Prohlédněte si další ukázky.

 

Adolf Born

Adolf Born (1930–2016), český malíř, ilustrátor, animátor, karikaturista a kostýmní výtvarník vyznamenaný řadou cen, ilustroval více než 250 děl české i světové literatury, pracoval na řadě animovaných seriálů, vystavoval po celém světě. V roce 2003 obdržel českou státní medaili Za zásluhy. Adolf Born nejednou mluvil o tom, že ilustrace vždy stavěl ve své tvorbě na první místo: „Je prima, že jsem se stal ilustrátorem, protože co může být lepšího, než když se vám splní dětský sen?“

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Slovart.


V roce 2012 se součástí Nakladatelství Slovart stalo nakladatelství Brio. Nakladatelství Brio vydávalo ve spolupráci s předními spisovateli a výtvarníky nádherně ilustrované originální příběhy a sbírky pohádek pro děti od šesti do dvanácti let. Pro starší děti, mládež a dospělé Brio nabízelo sebrané spisy pohádek a bajek od renomovaných spisovatelů, doplněné o to nejlepší z klasické literatury celého světa. V této tradici se pokračuje v rámci stejnojmenné edice.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePohádky bratří Grimmů

Grimm, Jacob – Grimm, Wilhelm

Brio, 2017

Napsat komentář