Výlet do světa filmu

Jak vznikl film 3
Milovníci filmů, malí i ti velcí, zajisté ocení novou knihu, díky které se vydají na výlet do světa filmové archeologie. Zaměřuje se především na období 18. a 19. století. Kutily zajisté potěší návody na výrobu optických pomůcek.

Pojďte se dozvědět, co vše se muselo stát, než vznikl první celovečerní animovaný film. Budeme si vyprávět příběhy od Leonarda Da Vinciho až po Lotte Reinigerovou. Náš výlet do filmové archeologie je mimo jiné poctou době 18. a 19. století, bez jejichž vynálezů a společenských změn bychom se dnes těžko bavili v kině, u televize, počítače nebo tabletu. Kniha obsahuje také interaktivní část plnou návodů na výrobu optických pomůcek, které vykouzlí doma i ve škole pohyblivé obrázky, jaké lidé sledovali před více než sto lety. Kniha je určena pro zvídavé čtenáře od 6 let, ale i pro mnohem starší.

Ukázka z knihy

Leonardo a komora s dírkou

Už jste někdy slyšeli jméno Leonardo da Vinci? Asi ano. Ne, nejde o pohádkovou postavu, ale o velmi talentovaného umělce a vědce, který žil v Itálii před 500 lety.
Leonardo strávil většinu svého života v italských městech Florencie a Miláno v historickém období, kterému se říká renesance. Už jako velmi mladý se proslavil jako skvělý malíř: jeho nejznámějším obrazem je portrét Mony Lisy. Leonardo ale dosáhl velkých úspěchů i v jiných oblastech – jako sochař, přírodovědec, hudebník, spisovatel, ale také vynálezce a konstruktér. Vymyslel mnoho užitečných předmětů i dopravních prostředků, třeba bagr, padák nebo tank. Většina jeho nápadů se ale uplatnila až o stovky let později. (str. 10)

Jak vznikl film 2

Jak vznikl film

Autoři: Tereza Dvořáková, František Týmal
Ilustroval: Nikkarin

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 220×167 mm
ISBN: 978-80-257-2281-7
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Jak vznikl film vydalo nakladatelství Argo


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992 a vydalo více než dva tisíce titulů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak vznikl film

Dvořáková, Tereza – Týmal, František

Argo, 2017

Napsat komentář