Zahrajte si o knižní návrat nevypočitatelného Saturnina

saturnin-se-vraci-perex
Sluha Saturnin se svým svérázným chováním a humorem je zpět a s ním i další oblíbení hrdinové slavného románu Zdeňka Jirotky. Prožijte spolu s nimi další léto v domě u dědečka, tentokrát v podání Miroslava Macka.

Saturninova nová překvapení

Vykouzlí vám na tváři úsměv vzpomínka na pořekadla nesnesitelné tety Kateřiny, filipiky doktora Vlacha, odvahu slečny Barbory, suchý anglický humor, a především nevypočitatelné nápady a úskoky svérázného sluhy Saturnina?

Nevypočitatelný sluha Saturnin je zpět! A s ním i další oblíbení hrdinové – laskavý dědeček s novým psím kamarádem Neronem, nesnesitelná teta Kateřina a její poučná přísloví, rozmazlený Milouš i filozofující doktor Vlach. Jaká překvapení si pro všechny připravil Saturnin tentokrát? A co na to podnikavý strýc František, nový manžel tety Kateřiny?

Vzpomeňte si na knihu svého srdce a opět prožijte idylické léto v domě u dědečka, jak jej mistrně podává Miroslav Macek v pokračování Jirotkova nejslavnějšího humoristického románu.

 

Saturnin se vrací

Autor: Miroslav Macek

Vydalo: nakladatelství XYZ
Ilustrace: Jiří Faltus
Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2017
ISBN: 978-80-7505-836-2

Přečtěte si více o knize Saturnin se vrací, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství XYZ patřící pod společnost Albatros Media. Navíc si můžete stáhnout také ukázku.

XYZ_Albatros-Media

Nakladatelství XYZ působí na českém trhu od roku 2004 a od té doby představuje čtenářům na 150 titulů nejrůznějších žánrů ročně. Vydává českou i zahraniční beletrii, autobiografie, autorizované životopisy, literaturu faktu, historické publikace, encyklopedie i na knihy pro děti a mladé čtenáře.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Ačkoliv nemám rád všechna ta přirovnání a podobenství, kterými doktor Vlach proplétá své temperamentní řeči, uznávám, že na tom jeho názorném příkladu s kostelem, ženitbou a způsobem, kterým ženich pronese kýžené ANO, něco je.
Doktor Vlach totiž dělí kandidáty manželství na dvě skupiny. Představte si slavnostně osvětlený interiér chrámu, přední lavice obsazené postaršími tetami, strýci, pratetami, prastrýci, bratranci, sestřenicemi a kmotry, které lze vídat pospolu jen u příležitosti svateb nebo pohřbů. Svatebčané ženicha a nevěsty se nenápadně, avšak důkladně okukují a sem tam se dvě hlavy skloní k sobě a šeptají si pomluvy. Svátečně vyšňořená dítka jsou napomínána k důstojnému klidu hlasitě se rozléhajícím šepotem a nevěsta se ženichem stojí před oddávajícím právě v okamžiku, kdy má ženich pronést všemi napjatě očekávané ANO. V té chvíli se rozhodne, do které skupiny ženich patří. Jde-li o člověka bez fantazie, beze smyslu pro humor a dramaticky vypjaté životní situace, bez přílišného váhání ze sebe vypustí více či méně sevřeným hlasem dvojslabičný souhlas. (str. 9)

 

O autorovi

miroslav-macekMiroslav Macek již téměř tři čtvrtě století oblažuje i popuzuje svou přítomností tento svět, a ačkoliv se o něm nedá říct, že překrásně bruslí (co by také dělal v létě), má spoustu jiných zálib a koníčků. Povoláním sice stomatolog a krátkou dobu též politik, je dnes hlavně zahradníkem na plný úvazek, sbírá vše, čeho jsou více než tři kusy, miluje les, běh luhy a háji, dobré jídlo a víno, poezii, černé kočky a svoji podezřele mladou ženu. Také pořád něco píše a překládá a se setrvalým úsměvem na rtech poklidně čeká na zubatou…
(Zdroj informací a fotografie: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Saturnin se vrací

Nesnesitelná teta Kateřina, rozmazlený Milouš a další oblíbení hrdinové humoristického románu Zdeňka Jirotky se chystají prožít idylické léto v domě u dědečka. Jenže jak si dobře pamatujete, se svérázným sluhou Saturninem není nic jen tak a jeho nevypočitatelné nápady stále dokáží ostatní překvapit. Sám Jirotka už pokračování napsat nestihl, proto se toho ujal Miroslav Macek a vy nyní můžete posoudit, jak se mu to povedlo.

Ve spolupráci s nakladatelstvím XYZ patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Saturnin se vrací vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Saturnin se vrací
probíhá od 28. listopadu do 11. prosince 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 humoristické romány Saturnin se vrací

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSaturnin se vrací

Macek, Miroslav

XYZ, 2017

Napsat komentář