Vyhrajte knihu o dopadech elektrosmogu

doba-jedova7-elektrosmog-perex
Moderní technologie, jako je mobilní telefon, mikrovlnná trouba a další, nám sice usnadňují každodenní život, ale napadlo vás někdy, že také mohou mít neblahý vliv na naše zdraví? Přečtěte si více o působení mikrovlnného záření.

Zdravotní dopady civilizačních vymožeností

Silné mikrovlnné záření vyhání vrabce z center měst. Borovice rostoucí u radarových stanic a antén mají méně jehlic a odumírají v mladším věku. Okřehek na hladinách rybníků poblíž zdrojů vysokého napětí živoří a krávy na stejně položených pastvinách vykazují poškození DNA buněk. V oblastech se silným elektromagnetickým polem hnízdí méně ptáků a včely, netopýři, lososi a další živočichové nedokážou pod jeho vlivem využívat přirozený navigační smysl. A co člověk?

Studie dlouhodobě prokazují vyšší výskyt Alzheimerovy choroby, neplodnosti, depresí, ADHD, onemocnění srdce, nádorů mozku, prsu, slinných žláz a dalších typů rakoviny v regionech se silným elektromagnetickým znečištěním. Ještě většímu riziku jsou vystaveni pracovníci elektroenergetických závodů, svářeči, lékaři, zubaři, letoví dispečeři a posádky letadel, zaměstnanci telekomunikací, stavební dělníci, ale také třeba holiči a kadeřnice, šičky, švadleny a krejčí, neboť i holicí strojky, vysoušeče vlasů a šicí stroje generují záření způsobující buněčný stres a poškozující genetickou informaci buněk. A pokud ani vy nedokážete většinu dne odložit mobilní telefon, spíte v místnosti s televizorem v pohotovostním režimu stand-by, „vaříte“ v mikrovlnce a žijete v domě nedaleko stožárů nebo transformátorů vysokého napětí, zbystřete. Nádory na té straně hlavy, kde držíte telefon, nejsou výmyslem sekty podivínů usilujících o návrat do středověku, ale skutečností doloženou vědeckými výzkumy.

Lze zabránit zdravotním dopadům elektrosmogu při zachování civilizačních vymožeností?

 

Doba jedová 7: Elektrosmog

Autor: Martin Blank

Vydalo: nakladatelství Triton
Překlad: Václav Petr
Počet stran: 360
Vazba: brožovaná
Vydáno: 9/2017
ISBN: 978-80-7553-341-8

Přečtěte si více o knize Doba jedová 7: Elektrosmog, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Triton. A nezapomeňte si také prohlédnout obsah a ukázku.

Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

 

Ukázka z knihy

Otázka EM polí se nicméně značně liší od ostatních potíží, jimž musíme čelit jako druh. Reakce na klimatické změny vyžaduje globální úsilí, vytvoření potravinového řetězce a zajištění vodních zdrojů pro sedm miliard lidí. Bylo by prostě nelogické myslet si, že tyto potíže může výrazněji ovlivnit jeden konkrétní jedinec.
Expozici EM polím však jedinec ovlivnit může. Alespoň trochu. Dosah EM polí v zemské atmosféře je obrovský, ale se vzdáleností od jednotlivých zdrojů záření rychle slábne. K významnému omezení rizika expozice často stačí, když vzdálenost od zdroje prodloužíte na 1–2 metry. Pokud víme, EM pole se nerozlévají a neprodlévají v zemské atmosféře (na rozdíl například od uhlíkových emisí). Neohrožují tedy kvalitu ovzduší do vzdáleností tisíců kilometrů (i když se podle Milhamovy teorie špinavé elektřiny některé emise EM polí šíří prostřednictvím elektrizační soustavy daleko za původní zdroj elektromagnetického znečištění). (str. 221)

 

Vyhrajte knihu Doba jedová 7: Elektrosmog

Možná jste už někdy slyšeli o tom, že silné elektromagnetické záření neblaze působí na zvířata i stromy a rostliny a jejich schopnosti přežít v oblastech, kde jsou zdroje vysokého napětí. Napadlo vás ale někdy, jaký vliv mají vymoženosti dnešní moderní doby na vás samotné? Pokud i vy patříte mezi ty, kteří mají v ložnici televizor v pohotovostním režimu stand-by a celý den máte u ucha mobilní telefon, možná byste měli zbystřit. Řada studií totiž dokazuje, že vám díky tomu hrozí zvýšené riziko nemocí, jako je Alzheimerova choroba, různé typy rakovin, deprese a další. Lze nějak zabránit těmto zdravotním dopadům? Na to vám odpoví sedmá kniha ze série Doba jedová, kterou napsal Martin Blank.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Triton vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Doba jedová 7: Elektrosmog vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Doba jedová 7: Elektrosmog
probíhá od 1. do 14. listopadu 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 naučné knihy Doba jedová 7: Elektrosmog

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDoba jedová 7
Elektrosmog

Blank, Martin

Triton, 2017

Napsat komentář