S větrem v zádech

Co prinesly vlny a odval vitr
Rudolf Krautschneider přichází s volným pokračováním svých předchozích titulů. Tentokrát své vyprávění zaměřuje na plachetnici Victoria a výpravy do polárních moří. Knihu doplňují fotografie, mapky, citáty a kresby. A proč je v knize malý kousek dřeva? Čtěte a dozvíte se!

Mořeplavec Rudolf Krautschneider vypráví o stavbě a části plavby plachetnice Victoria, repliky slavné historické lodě Fernãa de Magalhãese, která jako první v 16. století obeplula zeměkouli. Popisuje také výpravy do polárních moří. Nechybí ani příběhy výjimečných lidí, ať už jsou spjati s mořem, či nikoli. V knize najdete malý kousek dřeva, který jako součást Victorie obeplul svět.

Ukázky z knihy

Co prinesly vlny a odval vitr1

Co prinesly vlny a odval vitr2

Co přinesly vlny a odvál vítr

Autor: Rudolf Krautschneider

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 164×240 mm
ISBN: 978-80-87506-95-0
Doporučená cena: 358 Kč

 

Knihu Co přinesly vlny a odvál vítr vydalo nakladatelství 65. pole.

Edice Za obzor

Knihy o putování, cestování a mořeplavectví. Skutečné i smyšlené příběhy, které se odehrávají na vzdálených a odlehlých místech světa. Literatura o volání dálek a touze po dobrodružství. Více o edici a knihách naleznete na stránkách nakladatelství.

O autorovi

V 16 letech poprvé uviděl Rudolf Krautschneider moře, které se mu stalo osudným. Lodě začal stavět sám a svérázně se zapsal do historie námořního jachtingu. Na svých lodích absolvoval mnoho cest, mimo jiné i cestu kolem Antarktidy či cestu kolem světa na své poslední lodi Victorie. Pochází ze země bez moře a přesto se stal mořeplaveckou legendou. Mezi jeho knihy patří např. Lidé a oceán.

Více informací viz nakladatelství 65. pole


Nakladatelství 65. pole bylo založeno v roce 2007, sídlí v Praze. Soustřeďuje se zejména na vydávání knih nových autorů. Vydává beletrii (edice TAH), populárně naučné knihy, životopisy a dětskou literaturu (edice Políčko). Mimořádný úspěch zaznamenalo s knihou Tomáše Sedláčka Ekonomie dobra a zla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCo přinesly vlny a odvál vítr

Krautschneider, Rudolf

65. pole, 2017

Napsat komentář