Získejte peripetie Wangových na cestě za penězi

wangovi-vs-svet-perex
Když Charles Wang přiletěl do Ameriky, netoužil zapadnout mezi místní obyvatele, chtěl jen vydělat balík peněz a mít se dobře. To se mu také povedlo, jenže díky svému rozhazování nakonec o vše přišel. A nyní přemýšlí, kde znovu přijít k penězům.

Sen o bohatství

Sen o Americe v čínském balení. Román o přistěhovalcích, kteří netouží po přijetí ani se nesnaží zapadnout. Chtějí jen vydělat balík peněz.

Charles Wang je drzý, geniální a roztomilý pitomec, který přijel do Ameriky, aby tam udělal kariéru. Jenže na konci léta 2008 přijde kvůli nesmyslnému rozhazování o všechno. Teď chce jediné: zajistit rodině domov, vrátit se do Číny – své domoviny, kterou nikdy neviděl – a pokusit se získat zpět půdu svých předků.

Bláznivou jízdu rodiny Wangových napříč Amerikou sledujeme očima jejích pěti členů: hlavy rodiny Charlese, jeho nejstarší dcery Sainy (umělkyně skrývající se v ústraní po skandálním přijetí poslední výstavy), syna Andrewa (panice a ctižádostivého komika), dcery Grace (svéhlavé puberťačky s nutkavými sebevražednými sklony) a jejich chamtivé nevlastní matky Barbry.

Po všech peripetiích, které rodinu cestou potkají, se Charles musí rozhodnout mezi starým a novým světem, mezi rodinou a naplněním svého snu o Číně.

 

Wangovi vs. svět

Autorka: Jade Changová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Gisela Kubrichtová
Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2017
ISBN: 978-80-7577-168-1

Přečtěte si více o knize Wangovi vs. svět, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Právě před čtyřmi lety nechal trup své sexy jachty natřít hektolitrem Vražedné blondýny, firemního bestseleru – dokonale rudého laku na nehty s modrými odlesky, který opticky podtrhoval eleganci mahagonového obložení i bělostných kožených sedaček. Sotva nátěr stačil zaschnout, vyrazila loď s půvabným nákladem modelek z Mariny del Rey do Costa Careyes na natáčení reklamní kampaně. Čtyři dny od rána do půlnoci se Charlesovi zapsaly do paměti hlavně jako přehlídka mladých tělíček v různých odstínech hnědé a růžové, jen tu a tam mírně zakrytých zářivým neoprenem.
Teď byla loď pryč. Nějaký úzkoprsý úředník s psací podložkou a nepřejícnou záští už pravděpodobně u vstupu do úvaziště vyvěsil oznámení, nebo dokonce poslal do doku nějaký ohavný remorkér, aby jeho nebohou Dračí dámu odtáhl – Charles se něco nasmál, když se ho správce mariny zeptal, jestli ví, že ten název je rasistický – do nějakého chladného skladiště, kde m bude třást zimou. (str. 16)

 

O autorce

Jade Changová pracovala jako redaktorka a editorka v BBC, na serveru Goodreads a v časopisech Metropolis, Glamour a The Los Angeles Times Magazine. V současné době žije v Los Angeles. Wangovi vs. svět (2016) je její první román, zařazený do výběrů New York Times Editor’s Choice a Amazon’s Best Books of 2016.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Wangovi vs. svět

Život Charlese Wanga by se dal popsat jako bláznivá honba za penězi. Jenže o ty jeho rodina, zvyklá žít v luxusu, přišla. Jmění vydělané výrobou líčidel a kosmetiky se rozkutálelo a díky nesmyslnému rozhazování jsou Wangovi najednou bez peněz. Co vymyslí podnikavý Charles nyní? Rozhodne se skutečně zrealizovat svůj plán a získat v Číně zpět půdu svých předků? To si můžete přečíst v knize Jade Changové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Wangovi vs. svět vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Wangovi vs. svět
probíhá od 31. srpna do 13. září 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Wangovi vs. svět

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeWangovi vs. svět

Changová, Jade

Host, 2017

Napsat komentář