Zasoutěžte si o zapomenutou historii Los Angeles

nerest-v-la-perex
Jak vypadaly ulice Los Angeles předtím, než toto město proslavila velká filmová studia? Po ulicích chodili nejen snílci, kteří sem přijeli hledat štěstí, ale také známé postavy amerického podsvětí, politici a podnikatelé. Ponořte se do starých časů i vy.

Rozptýlení pro mafiány i politiky

Jak vypadalo Los Angeles v roce 1897? Dědička slavného filmového impéria Metro-Goldwyn Mayer pátrala po tom, co bylo v L. A. a okolí před tím, než se tam začala stavět filmová studia. Přijížděli tam snílci z celého světa s touhou po bohatství, kde madam jménem Pearl Mortonová ve svém vykřičeném domě uměla připravit rozptýlení pro nejvlivnější politiky a podnikatele.

Autorka stvořila několik propojených příběhů, kde vystupují reálné postavy známých hvězd místního podsvětí, a nabízí nám tak tajný deník prostitutky i průvodce po nejlepších veřejných domech či opiových doupatech té doby. Zachytila dávno zapomenutý svět, zcela rozdílný od dnešní „moderní civilizace“.

 

Neřest v L. A.

Autorka: Liz Goldwynová

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Iva Hejlíčková
Počet stran: 232
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 5/2017
ISBN: 978-80-204-3938-3

Přečtěte si více o knize Neřest v L. A., kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Vyhrajte knihu Neřest v L. A.

Už dlouho předtím, než kolem ulic Los Angeles vyrostla honosná sídla filmových hvězd a známá filmová studia, do toho města přijížděli snílci z celého světa. A kromě nich také vlivní politici a podnikatelé, kteří zde hledali rozptýlení. Jaké? To si přečtěte právě nyní v knize dědičky slavného filmového impéria Metro-Goldwyn Mayer Liz Goldwynové, která nabízí nejen zajímavé čtení, ale také mnoho dobových fotografií, článků a reklam, kterými lehké ženy lákaly své zákazníky.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Neřest v L. A. vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Neřest v L. A.
probíhá od 28. srpna do 10. září 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Neřest v L. A.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNeřest v L.A.
Los Angeles 1781 – 1909

Goldwynová, Liz

Mladá fronta, 2017

Napsat komentář