Ukázka z knihy Já, blogerka (Jana Kuželová)

Ja_blogerka_Potah.indd
Být ženou je výsada! Aspoň podle slov Jany Kuželové, která napsala knihu, která by neměla chybět v kabelce žádné ženy bez ohledu na věk. Nejedná se o lifestylové čtení, ale o témata blízká ženám a příběhy, které vedou nejen k zamyšlení, ale hlavně k zasmání.

Přinášíme vám ukázku z knihy Já, blogerka autorky Jany Kuželové,
kterou vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Stárnout se dá i do krásy. Takže klid a nohy vzhůru!

Stárnutí a tloušťka je postrach dnešní doby, zejména pro ženy. Bohužel, minimálně to stáří, nás nemine žádnou. Ale proč nás z něj jímá taková hrůza? Kde se to v nás vzalo? Všecky dnešní
reklamy na mládí a štíhlost totiž jasně podtextově křičí: Staré = nežádoucí. Tlusté = nezdravé a nemoderní. Manželé málokdy odcházejí za starší milenkou. Pokud tedy vůbec. Pocit křivdy v nás opět může budit dojem, že je potřeba být mladší a štíhlejší. Stáří nejen že je nežádoucí a neatraktivní, ale v dnešní hyper-zrychlené společnosti vlastně ani ne příliš respektované a vážené. Jenže mu neujde nikdo. Nebylo by tedy lepší se vymanit z masmediální masírky, z koloběhu sprintu za tím abstraktním. pojmem „být IN“? Už TO samo o sobě by nám myslím ušetřilo pěkných pár vrásek. Stárnout se dá i do krásy, v klidu a beze stresu z přibývajících vrásek. Ano, tomu věřím.

Zatím nejsem v té fázi, že bych z toho skákala nadšením, ale chci se učit vidět na přibývajícím věku pozitiva. Brát jej s odporem mi totiž život nezjednoduší a v boji proti vráskám stejně nepomůže.
A pozitiva jsou tam, kde je umíme vidět. Kde je vidím já?

1. Čím déle jsem na světě, tím více mám načtených módních magazínů, vyzkoušených typů líčení, stejně jako jsem prošla několika módními vlnami. S přibývajícími lety tedy víc odhadnu, co mi
opravdu sluší. Být starší tak znamená být krásnější.

2. Čím déle jsem na světě, tím více mám zkušeností, přečtených knih a těžce vydobyté životní moudrosti – metodou pokus omyl. Některé věci jsou k nezaplacení. Čím starší, tím chytřejší.

3. Sex? Co si budeme povídat, ve dvaceti žena nemůže mít skutečnou páru o vlastním těle a o tom, co se s ním dá všecko dělat. U žen je kvalita sexu s věkem vzestupná. Na vrcholu prý po třicítce, ale opravdu prožitý až v padesáti. No, s vrcholem souhlasím – o zbytku budu moct mluvit, až k němu jednou dojdu. Takže čím starší, tím kvalitnější sex.

4. Kolik znáte mladých holek, které jsou oblečené/nalíčené tak, že se vám chce brečet, když je potkáte na ulici? A naopak kolik znáte čtyřicátnic, které by je s přehledem strčily do kapsy, a to jak na
přehlídkovém mole, tak u chlapů? Já celkem dost. A YES – není to o věku. Krása a vkus nejsou zaručeny mládím.

5. I vyhlazená mladá tvářička s outfitem podle posledního výkřiku módy vás může znudit k smrti. Skutečné mládí je o duchu. A humor je něco, co okolí vždycky bude vyhledávat a preferovat.
Víc než minimální počet narozeninových letokruhů.

Takže co z toho plyne? Kašlu na stáří – chci být svá. Chci zvládat věci s nově nabytými zkušenostmi, pyšnit se tím, kolik jsem toho v životě stihla a dokázala, a vypadat čím dál líp – ať už jsou vrásky  a nějaké to kilo navíc pro tento svět přijatelné, či nikoli.

——————–

Pokud vás tato kapitola zaujala, přečtěte si další ukázku.


cosmopolis_logoNakladatelství Cosmopolis vzniklo na jaře roku 2015 a je součástí zavedeného nakladatelského domu Grada. Logo značky v sobě zahrnuje hned několik významů: hřbety stojících knih, živoucí město a rytmus. Přináší tak svým čtenářům knihy z celého světa, zahraniční i českou beletrii všech žánrů, a současně drží prst na tepu doby. Pestrou skladbu žánrů (od detektivek a thrillerů přes humor až po čtení pro ženy) ilustruje také motto redakce: knihy všech barev.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJá, blogerka
Žena 30+

Kuželová, Jana

Grada, 2017

Napsat komentář