Vyhrajte interaktivní knihu pro malé čtenáře

tajemstvi-jedne-knihovny-perex
Věděli jste, že se v knihách skrývají nejen zajímavé příběhy, ale bydlí v nich také knižní skřítci? Jedním z nich je i Hašpršpula. Právě s ním si užijí malí čtenáři spoustu legrace, a to nejen při čtení. Do této knihy je totiž dovoleno také psát a kreslit.

Psát do knihy povoleno!

tajemstvi-jedne-knihovny-ukazka-1Knížka je určena pro děti mladšího školního věku. Nenásilnou, zábavnou i humornou formou se snaží přivést děti ke čtení, ke knihám, ale i k zamyšlení nad okolním světem, chování ke svému okolí, ke svým kamarádům. Snaží se podnítit děti, aby přemýšlely o příběhu, který čtou a zkusily domyslet, jak by se zachovaly, jak by příběh mohl skončit. Tím v nich prohlubuje samostatné myšlení, schopnost mít vlastní názor, ale i fantazii. Její nedílnou součástí jsou zábavné úkoly, omalovánky, komiksy, doplňovačky, které podnítí v dětech pocit, že spoluvytváří příběh, zdokonalují jejich výtvarné schopnosti, slovní zásobu. Díky interaktivní povaze knihy je možné ji považovat i za jakousi formu „památníku“, po letech se děti mohou ke knize vrátit a podívat se, jak a co spoluvytvořily. Kniha akcentuje výchovu ke čtenářství a lze ji využít i v knihovnách na různé besedy a akce s dětmi.

 

Tajemství jedné knihovny

Ze života knižních skřítků

Autorka: Eva Dolejšová Štíbrová

Vydalo: nakladatelství Grada
Ilustrace: Monika Davidová
Počet stran: 96
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2017
ISBN: 978-80-271-0501-4

Přečtěte si více o knize Tajemství jedné knihovny, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Grada. A nezapomeňte si také prohlédnout ukázku.

Nakladatelství Grada vzniklo v roce 1991 a za dobu své existence si vybudovalo pozici největšího tuzemského nakladatelství odborné. Nakladatelství vydalo téměř 8.000 titulů a jeho nabídka pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí.

 

Ukázka z knihy

Jednoho dne nějaký pán, nebo paní, dostanou nápad, že napíší knížku. V hlavě mají pohádkový nebo třeba dobrodružný příběh. Sednou si ke stolu, dříve s papírem a tužkou, dnes většinou s počítačem a píší, píší a píší. Někdy napsaný text roztrhají nebo smažou, protože se jim příběh nelíbí, a píší znova. A tak pořád dokola, až jsou nakonec s příběhem spokojeni. Říká se jim spisovatelé. Pak tito spisovatelé spojí všechny stránky svého příběhu dohromady a odnesou rukopis do nakladatelství.
Nakladatelství je dům, kde pracují redaktoři. To jsou lidé, kteří rozumí knížkám a mají je rádi. Dokáží ze stránek, napsaných spisovatelem, vytvořit knihu. Ilustrátor-tedy kreslíř- k příběhu vymyslí a nakreslí obrázky, v tiskárně pak vše vytisknou, a knížka je na světě. Knihy čekají ve skladu nakladatelství na svou cestu mezi čtenáře.
A tehdy, když se nová, voňavá knížka přiveze z tiskárny, zrodí se v ní knižní skřítek. Z písmenek tvořících příběh, barev obrázků a vůně knížky vznikne postavička skřítečka. Najednou se objeví mezi stránkami a pak vykoukne z knihy a je na světě! (str. 12)

tajemstvi-jedne-knihovny-ukazka-2

 

Vyhrajte knihu Tajemství jedné knihovny

Ve chvíli, kdy autor dokončí svůj příběh a nová voňavá kniha putuje z tiskárny na pulty knihkupectví, začne se mezi jejími stránkami rodit knižní skřítek. Je jich na světě mnoho druhů a malí čtenáři se s jedním z nich mohou právě nyní seznámit. Skřítek Hašpršpula jim bude vyprávět nejen o svých dobrodružstvích, ale také jim pomůže vymyslet vlastní příběhy, které mohou doplnit obrázky, bude jim zadávat hravé úkoly k zamyšlení i pobavení. V knížce Evy Dolejšové Štíbrové je totiž malování a psaní dovoleno.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Grada vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Tajemství jedné knihovny vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Tajemství jedné knihovny
probíhá od 1. do 14. července 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy pro děti Tajemství jedné knihovny

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTajemství jedné knihovny
Ze života knižních skřítků

Štíbrová Dolejšová, Eva

Grada, 2017

Napsat komentář