Každá změna se počítá

Male zmeny, velky ucinek
Margaret Heffernanová, úspěšná manažerka, přichází s vtipně podaným průvodcem, který je určen pro všechny, kteří chtějí zlepšit své pracovní prostředí, ať už se jedná o pozici vrátného či generálního ředitele. I malá změna může mít dalekosáhlé účinky.

Zabývá se osvojováním malých, každodenních podnětů a návyků, které vytvářejí a udržují při životě firemní kulturu: učí, jak správně mluvit, naslouchat, argumentovat, přemýšlet a dívat se. Nejsou to programy, které by stály mnoho milionů dolarů a jejichž realizace by trvala řadu let: jde o malé kroky, které může v kteroukoliv chvíli učinit kdokoliv, malé kroky, jež jsou předzvěstí velkých změn.

Ukázka z knihy

Male zmeny, velky ucinek 1

V jedné z prvních studií o produktivitě uskutečněné v roce 1908 v laboratoři firmy Zeiss pro výzkum čoček dospěl její autor Ernst Abbe k závěru, že zkrácení pracovní doby z devíti na osm zvyšuje produktivitu práce. Následné studie prováděné ve dvacátém století v různých průmyslových odvětvích v různých zemích světa tento závěr potvrdily: produktivita není lineární veličinou. Můžeme bez problémů pracovat čtyřicet hodin týdně, avšak ne více. Po čtyřiceti hodinách jsme unavení a začínáme dělat chyby. Potřebujeme tedy čas navíc, abychom dali do pořádku chaos, který jsme natropili. (str. 42)

Doporučujeme

V edici TED knihy vyšly i další tituly, např. Matematika lásky, Poslouchej své břicho, Umění ticha či Syn teroristy.

Malé změny, velký účinek

Na velikosti záleží

Autorka: Margaret Heffernanová
Přeložil: Radovan Baroš

Počet stran: 108
Vazba: vázaná
Formát: 135×185 mm
ISBN: 978-80-8111-396-3
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Malé změny, velký účinek vydalo nakladatelství Noxi.

O autorce

Margaret Heffernanová je byznysmenka, vrcholová manažerka a spisovatelka. Narodila se v Texasu, vyrůstala v Holandsku a vzdělání získala na Cambridgské univerzitě. Později se vrátila do USA, kde stála v čele řady multimediálních společností. Pracovala jako producentka pro BBC, kde se jí podařilo nasbírat řadu ocenění. Pravidelně přispívá do svých blogů, radí vrcholovým manažerům a učí na podnikatelských fakultách po celém světě.


Vydavatelství Noxi působí na českém a slovenském knižním trhu od roku 2004 a jeho zakladatelkou je Jana Mišíková. Zatím vydalo téměř 200 knih a nabídku stále rozšiřuje. Čtenářům nabízí úspěšné tituly, které se v zahraničí staly bestsellery, především pak knihy o zdravém životním stylu ale i kvalitní beletrii.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalé změny, velký účinek
Na velikosti záleží

Heffernanová, Margaret

Noxi, 2016

Napsat komentář