Vyhrajte odhalení šokujícího tajemství

dobri-sousede-perex
Je opravdu městečko Shadow Cove místem, o kterém každý sní, nebo se v jeho malebných uličkách skrývá něco temného? Sarah si dosud myslela, že se nastěhovala do ráje, ale následkem náhlé tragédie se začíná postupně dozvídat pravdu.

Tragédie, která přinesla mnoho otázek

Shadow Cove je městečko, o kterém každý sní – má malebné uličky, bujné lesy a dobré sousedy. To si alespoň myslí Sarah, když se sem přistěhuje za svým čerstvým novomanželem doktorem Johnnym McDonaldem. Brzy však objeví spodní proud klamu. A pak ji jednoho říjnového večera, když je Johnny zrovna pryč, připraví náhlá tragédie o veškeré štěstí.

Sarah s Johnnym, otřeseni a zdrceni zármutkem, se pokouší znovu vybudovat roztříštěný život. Když se Sarah probírá kousky zničeného domova, odhalí šokující tajemství, které ji přiměje pochybovat o všem, co dosud považovala za skutečné – o svých sousedech, přátelích a dokonce i o svém manželství. S každým dalším odhalením se Sarah musí znovu a znovu ptát sama sebe: Můžeme vůbec kdy opravdu poznat ty, které milujeme?

 

Dobří sousedé

Autorka: A. J. Bannerová

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Překlad: Pavel Černovský
Počet stran: 242
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2017
ISBN: 978-80-7473-522-6

Přečtěte si více o knize Dobří sousedé, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kniha Zlín. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo roku 2004. Od té doby se v rámci svých edic FLEET, TRACK, NEEWIT, WALT a TEMA snaží nabízet čtenářům to nejkvalitnější, co se v současné době objevuje na (nejen) evropském knižním trhu. Kniha Zlín vydává také původní díla českých autorů, poezii a literaturu faktu. Pozornost věnuje též literátům spojeným se zlínským regionem.

 

Ukázka z knihy

Topím se. Proud řeky mnou smýká do všech stran. Boty jsem odkopla, ale ztěžklé džíny mi svazují nohy. Hoří mi v plicích, potřebují vzduch. Kam se poděla? Ztratila jsem ji – ne, tamhle je, moc blízko vodopádu. Hlava vyjede na hladinu, bledou tváří vzhůru. Rty má modré.
Vyrazím za ní, ale proud mě znovu stáhne do hlubin, polykám doušky vody. Probojuju se vzhůru, prorazím hladinu, plivu bláto a kal. Hukot vodopádu zesiluje až do ohlušujícího řevu.
„Plavu k tobě!“ zakřičím. „Chytni se něčeho!“ Je při vědomí? Je vůbec ještě naživu? Volám o pomoc, ale můj jekot zaniká v bouřce. Pravá, levá, popadnout, přitáhnout. Prsty ztratily cit. Ani nohy necítím. Oblohu ozáří blesk, zahřmí a pak ke mně z výšin útesu, na kterém se rýsuje pohybující se černá silueta, dolehne křik povědomého hlasu.
„Bon voyage,“ zavřeští vítězně. „Konečně mám od vás pokoj.“ (str. 9)

 

O autorce

a-j-bannerovaA. J. Bannerová v mládí četla Agathu Christie, Daphne du Maurier a další mistry milostných a tajemných vyprávění. Ráda si z knihovny rodičů tajně vypůjčovala thrillery, které jí poskytly vynikající materiál k její prvotině, psychologickému příběhu plnému napětí Dobří sousedé. Bannerová se narodila v Indii, vyrůstala v severní Americe a vždycky snila o tom, že bude psát napínavé příběhy, ve kterých nic nebude tím, čím se na první pohled zdá.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Kniha Zlín)

 

Vyhrajte knihu Dobří sousedé

Shadow Cove je městečko, ve kterém se všichni znají, a když se v jeho malebných uličkách potkají, zastaví se na kus řeči. Když se sem čerstvá novomanželka Sarah přistěhuje za svým mužem Johnnym, je okouzlena. Jednoho říjnového večera ji však potká tragédie a při likvidaci jejích následků odhalí Sarah šokující tajemství. Opravdu jsou úsměvy sousedů upřímné, nebo se za nimi skrývá něco temného? A je možné, že by Johnnyho neznala tak dobře, jak si myslela? To společně s hlavní hrdinkou odhalíte, jakmile se začtěte do stránek napínavého thrilleru A. J. Bannerové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kniha Zlín vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Dobří sousedé vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dobří sousedé
probíhá od 28. března do 10. dubna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 thrillery Dobří sousedé

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDobří sousedé

Bannerová, A. J.

Kniha Zlín, 2017

Napsat komentář