Získejte důkaz o tom, že věda je brnkačka

veda-to-je-brnkacka-perex
Máte doma malého zvědavce, kterého zajímá vše, co se okolo něj děje? Aby si vaše děti mohly vyzkoušet, jak vypadá věda v akci, nepotřebují k tomu vybavenou laboratoř. Přesvědčte se o tom díky knize Věda, to je brnkačka.

Experimenty pro malé vědce

Chcete-li se stát vědcem, nepotřebujete k tomu zkumavky přetékající různobarevnými tekutinami, spletité hadičky přístrojů ani speciální laboratoř. Tahle knížka vám ukáže, jak si vystačit s málem, a přesto dokázat velké věci. Je prakticky rozdělena na několik oblastí (pohyb a síla; matematika; Země a vesmír; světlo; hmota; zvuk; elektřina a magnetismus), její zadní část pak představuje jakousi přenosnou laboratoř – tvoří ji stránky, které můžete trhat, stříhat, cákat na ně, abyste viděli, jak vypadá věda v akci. Vaším úkolem je zkrátka bedlivě sledovat okolní svět, dávat pozor a klást si otázky. Přesvědčte se na vlastní kůži, že je věda brnkačka!

 

Věda, to je brnkačka!

veda-to-je-brnkacka-obalkaTvořte. Experimentujte. Hrajte si.

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Milan Lžička
Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Vydáno: 2/2017
ISBN: 978-80-204-4275-8

Přečtěte si více o knize Věda, to je brnkačka!, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Vyhrajte knihu Věda, to je brnkačka!

Stačí málo a i vaše ratolest si může připadat jako velký vědec. Pokusy a experimenty z několika různorodých oblastí si společně s dětmi můžete vyzkoušet i bez složitého a drahého vybavení, zkumavek a speciální laboratoře. Na konci knihy najdete totiž hned několik stran, které vám ukáží, jak vypadá věda v praxi. Nechte malé zvědavce trhat, stříhat, cákat a jinak experimentovat a kdo ví, třeba tím nastartujete jejich budoucí kariéru.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Věda, to je brnkačka! vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Věda, to je brnkačka!
probíhá od 20. března do 2. dubna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 naučné knihy Věda, to je brnkačka!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVěda, to je brnkačka!
Tvořte. Experimentujte. Hrajte si.

Mladá fronta, 2017

Napsat komentář