Zahrajte si o pátrání po ztraceném pokladu

stribrny-chlapec-perex
Kam se ztrácí jídlo z restaurace Aladinových rodičů? Má s tím snad co do činění záhadný chlapec, kterého Aladin několikrát zahlédl? Vrhněte se do dalšího dobrodružství, ve kterém tentokrát půjde o ztracený poklad ze stříbrotepecké dílny.

Tajemný chlapec a ukryté stříbro

Billie a Aladin tváří v tvář dalšímu temnému tajemství. Nejde v něm o nic míň než o stříbrný poklad!

V první knize Skleněné děti řešili Billie a Aladin záhadu starého domu, v kterém „strašilo“. Nyní se začíná ztrácet jídlo z restaurace Aladinových rodičů. Navíc Aladin několikrát zahlédne zvláštního chlapce, který se ale vždy doslova „vypaří“. Aladinovi rodiče se kvůli finančním problémům s restaurací stále častěji hádají a zvažují, že se vrátí zpět do rodného Turecka. To Aladin nechce dopustit. Rozhodne se proto, že najde ztracený poklad ze stříbrotepecké dílny, která před několika desetiletími vyhořela. Spolu s kamarádkou Billie se pouští do napínavého pátrání.

Podaří se dětem najít ztracený poklad? Přijdou na to, proč se ztrácí z restaurace jídlo? A kdo je onen záhadný mizející chlapec?

 

Stříbrný chlapec

Autorka: Kristina Ohlssonová

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Viola Somogyi
Počet stran: 200
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 2/2017
ISBN: 978-80-204-3202-5

Přečtěte si více o knize Stříbrný chlapec, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka

„To nevadí, ten dohledáme. To bude báječně! Dílna totiž stála na pozemku, kde později postavili vodárenskou věž.“
„Ona stála na našem pozemku?“ podivil se Aladin.
„Přesné tak. Ale to už je dávno. Ten stříbrotepec byl hrozné šikovný. Jeho šperky si kupovali lidé z celého Skåne.”
To Aladin nevěděl.
„A co se s ním stalo?“ zeptal se.
„Na to musíš přijít sám,“ řekla Åsa.
„Tak mi řekněte aspoň něco,“ naléhal Aladin.
Åsa si dřepla vedle něj.
„Dobře,“ prohlásila. „Jednu věc ti povím, ale zbytek musíš zjistit sám. Platí?“
Aladin přikývl. (str. 63)

 

Vyhrajte knihu Stříbrný chlapec

V předchozí knize švédské spisovatelky Kristiny Ohlssonové Skleněné děti řešila Billie s kamarádem Aladinem podivné události, které se děly kolem nového domu, kam se měla přestěhovat s maminkou. Tentokrát budou pro změnu společně pátrat po stříbrném pokladu, který by měla ukrývat vyhořelá stříbrotepecká dílna. Kdyby se ho dětem podařilo najít, zachránily by restauraci Aladinových rodičů a odvrátily tím jejich návrat zpět do rodného Turecka. Jestli se jim to podaří, to už si ale musíte přečíst sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Stříbrný chlapec vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Stříbrný chlapec
probíhá od 13. do 26. března 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 dětské knihy Stříbrný chlapec

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStříbrný chlapec

Ohlssonová, Kristina

Mladá fronta, 2017

Napsat komentář