Vyhrajte encyklopedii o vývoji života na Zemi

atlas-prehistorie-pro-deti-perex
Máte doma zvídavé ratolesti, které rády leží v encyklopediích? V tom případě je jistě zaujme obrázková kniha, ve které se dozví vše o vývoji Země, počátcích života na naší planetě a mnoho dalších zajímavostí.

Prehistorie v obrázcích

atlas-prehistorie-pro-deti-ukazka-1Prozkoumejte prehistorii na velkých rozkládacích mapách nabitých obrázky charakteristickými pro danou etapu vývoje Země.

Pokud se zajímáš o prehistorická zvířata, rostliny a vývoj života na Zemi vůbec, pak věř, že se zajímáš o knihu, která ti spolehlivě odpoví na všechny tvoje zvídavé otázky. Provede tě prvními krůčky modré planety až po její současnost. Ukáže ti počáteční formy života, seznámí s prehistorickými zvířaty – fakt jsou to někdy nebezpečně vyhlížející netvoři – naučí tě poznávat prababičky rostlin a pradědečky stromů. Není to paráda? Každému období věnuje kniha celou kapitolu a velkou rozkládací mapu nabitou obrázky charakteristickými pro danou etapu vývoje Země. Najdi si pohodlné místo a vydej se na cestu časem, na dlouhou pouť planety Země.

 

Atlas prehistorie pro děti

Autoři: Oldřich Růžička, Tomáš Tůma

Vydalo: nakladatelství Albatros
Ilustrace: Tomáš Tůma
Počet stran: 42
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2017
ISBN: 978-80-00-04522-1

Přečtěte si více o knize Atlas prehistorie pro děti, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Albatros patřící pod společnost Albatros Media. Nezapomeňte si také stáhnout a přečíst ukázku.

Albatros_Albatros-Media

Nakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku v roce 1949 specializuje na kvalitní původní i překladovou literaturu pro děti. Dnes je součástí společnosti Albatros Media a. s. Za dobu své existence vydalo přes 10 tisíc titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Prvohory

atlas-prehistorie-pro-deti-ukazka-2Od počátku prvohor, před 542 milióny let, je vše v překotném vývoji. Pohyb zemských desek tvaruje nové kontinenty, stoupající hladina moře zaplavuje pobřeží a v mělké, teplé vodě vznikají nové formy života. Řada živočichů začíná vytvářet pevné kostry nebo schránky, které se jako fosilie dochovaly až do dnešní doby. Známé jsou například četné nálezy trilobitů.

atlas-prehistorie-pro-deti-ukazka-3

 

Vyhrajte knihu Atlas prehistorie pro děti

Vydejte se do daleké prehistorie, kdy se objevovaly první formy života. Od té doby se na Zemi vystřídalo mnoho živočišných druhů, které dnes známe jen díky vědcům a encyklopediím, jako je tato. Neváhejte a přečtěte si více detailů z období od prvohor po čtvrtohory napříč všemi kontinenty na velkých rozkládacích mapách plných obrázků, jejichž ilustrátorem je Tomáš Tůma.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Albatros patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Atlas prehistorie pro děti vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Atlas prehistorie pro děti
probíhá od 1. do 14. března 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 encyklopedie Atlas prehistorie pro děti

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAtlas prehistorie pro děti
Od počátku země po čtvrthory

Růžička, Oldřich – Tůma, Tomáš

Albatros, 2017

Napsat komentář