Vyhrajte užitečné příručky pro dokonalé fotografie

Fotografie-v-praxi-kompozice-expozice-perex
Správná kompozice a nastavení optimální expozice jsou základem dobré fotografie. Pokud už nechcete fotit bezmyšlenkovitě na automatický režim fotoaparátu, ale tvořit kreativně s kvalitním výsledkem, máme pro vás dva skvělé pomocníky.

Fotografie v praxi – Kompozice

fotografie-v-praxi-kompozice-ukazkaKompozice je to, co nemůžete nastavit na fotoaparátu. Kompozice je totiž ve vaší hlavě – a tato kniha se pokusí vám ji tam dostat.

Kompozice, v případě fotografie tedy nauka o uspořádání prvků na snímku, má svá pravidla, která se vyvíjela po tisíciletí a která respektují to, co vnímáme jako příjemné, hezké a zajímavé, co nás provokuje nebo uklidňuje nebo co považujeme za harmonické nebo rušivé. Znalost kompozičních principů sama o sobě však nestačí, je potřeba poznat i postupy a techniky, jak tato pravidla realizovat a v konkrétních případech uplatnit. Počínaje umístěním hlavního objektu přes využití linií a křivek nebo barev a světla k upoutání pozornosti k vybraným částem snímku až po práci s negativním prostorem a vyvážením snímku či techniky high-key a low-key – vše je jednoduše, jasně vysvětleno a předvedeno na řadě ilustračních snímků.

Autor: Michael Freeman

Vydalo: nakladatelství Zoner Press
Překlad: Tomáš Suchánek, Ondřej Doseděl, Pavel Vajda, Nikol Barochová
Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Vydáno: 11/2012
ISBN: 978-80-7413-193-6

Přečtěte si více o knize Fotografie v praxi – Kompozice a prohlédněte si také ukázku.

 

Fotografie v praxi – Expozice

fotografie-v-praxi-expozice-ukazkaExpozice je základem každé digitální fotografie a tato kniha vám ukáže, jak na to.

Expozice může být technicky dobrá a špatná, může ale být i kreativní a může z obyčejného snímku udělat snímek zajímavý. Co a jak expozici určuje, jak expozici měřit a jak jednotlivé parametry, čas, clona a citlivost ISO ovlivňují vzhled výsledného snímku, to je obsahem této knihy. Opustíte režim AUTO a naučíte se optimálně měřit expozici v nejrůznějších světelných podmínkách a pracovat v režimech, které vám dovolí tvořit kreativně, a ne pouze akceptovat automatické nastavení fotoaparátu.

Autor: Michael Freeman

Vydalo: nakladatelství Zoner Press
Překlad: Pavel Vaida
Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Vydáno: 11/2012
ISBN: 978-80-7413-194-3

Přečtěte si o knize Fotografie v praxi – Expozice více a nezapomeňte ani na ukázku.

Obě knihy do soutěže věnovalo nakladatelství Zoner Press.

Nakladatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. V roce 2007 byla nabídka vydavatelství rozšířena o řadu oblíbených knih Naučte se kreslit… a v roce 2008 o fantasy žánr v edici Zoner Fantazie a populární publikace s japonskou mangou a komiksy, které vychází pod logem Zoner Manga. Pro vydavatelství jsou velmi inspirativní webové diskuse, názory, tipy a přání čtenářů, které probíhají na Facebooku Manga Zoner, kde jsou stále nové aktuální informace.

 

Vyhrajte knihy z edice Fotografie v praxi

Zajímá vás digitální fotografie a přemýšlíte, jak docílit skvělých výsledků? Mimo jiné je třeba znát základy kompozičních principů a vědět, jak je správně využít, a také si umět pohrát s nastavením kompozice. Právě díky těmto znalostem pak můžete z obyčejného snímku udělat snímek zajímavý. Jak na to se dozvíte v příručkách z ediční řady Fotografie v praxi a své nově nabité poznatky si díky obsaženým cvičením můžete rovnou vyzkoušet. Neváhejte, začtěte se a přestaňte fotit pouze na automatický režim.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Zoner Press vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát balíček knih Fotografie v praxi – Kompozice a Fotografie v praxi – Expozice. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o balíček dvou knih
Fotografie v praxi – Kompozice a Fotografie v praxi – Expozice
probíhá od 4. do 17. února 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3x dvě knihy z edice Fotografie v praxi

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFotografie v praxi: Kompozice

Freeman, Michael

Zoner Press, 2012

zobrazit info o knizeFotografie v praxi – Expozice

Freeman, Michael

Zoner Press, 2012

Napsat komentář