Stárnout se dá i s humorem

Rachel-a-Lars
Nakladatelství Cesta domů vydává příběh Joyce Farmer, který vypráví o o stárnoucích rodičích Laury. Ti si nechtějí připustit, že již na vše nestačí a že by potřebovali pomoc. Vážné a citlivé téma stárnutí je pojato s něhou a lehkostí.


Laura žije obyčejný život: má muže, dospělého syna, kamarádky, práci. Má také stárnoucí rodiče, na které doléhají nemoci, omezují je v pohybu i v myšlení, přivolají chtěná i nechtěná vyšetření, pobyty v nemocnici i útěky zpátky domů. Laura hledá způsoby, jak rodičům pomoci, jak přitom respektovat jejich přání a zároveň si uchovat svůj život, svoje vztahy a svoji vlastní svobodu. Obrázkový deník dvojího odcházení. Výjimečná kniha, komiks, který geniálně, políčko po políčku, zrcadlí tolik důvěrně známých situací a rozhovorů, až se nám chce popadnout tužku a dokreslovat obrázky. Komiks ze života proslulé autorky a pokusech – omylech při péči o její rodiče je živý a veselý. Přinese úlevu těm, kteří pečují, a nebo pečovali. Ti, které to teprve čeká, mohou obdivovat humor protagonistů – a možná se i trochu poučit.

Ráchel a Lars – Obrázkový deník dvojího odcházení

Autorka: Joyce Farmer
Přeložil: Marek Roesel

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 185×250 mm
ISBN: 978-80-88126-16-4
Doporučená cena: 440 Kč

Knihu Ráchel a Lars – Obrázkový deník dvojího odcházení vydalo nakladatelství Cesta domů.

Ukázka z knihy

rachelalars2rachelalars1


Malé nakladatelství Cesta domů se snaží přispět ke zlepšení informovanosti o umírání, smrti a péči o umírající. Vydávané tituly slouží nemocným (dospělým i dětem), pečujícím, odborníkům ale i dalším. Snaží se vydávat publikace přívětivé a graficky pohledné. Za více než 10 let své existence vydalo na 50 publikací a další desítky příležitostných tisků. Vydávají také knihy pro děti a jejich dospělé, dárkové publikace a hry. Některé z nich umožňují získat finance na podporu činnosti Cesty domů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRáchel a Lars – Obrázkový deník dvojího odcházení

Farmer, Joyce

Cesta domů, 2016

Napsat komentář