Zahrajte si o vtipné příhody z krkonošských vrcholů

padesatka-perex
Myslíte, že Krkonoše jsou jen krásné vrcholky, zalesněná krajina, zasněžené sjezdovky a výhledy do dálek? Omyl! Jejich opravdovým kořením jsou místní horalé. A že je to opravdu skupinka k pohledání, o tom se můžete přesvědčit právě nyní.

Závod po vrcholech Krkonoš

Opravdovým kořením Krkonoš jsou místní horalé – lyžařka s jednou nohou, rolbař, jenž na Tři krále nepije, legendární lovec žen ozdobený neplodností, barman se zálibou ve věštění. A také Pavka, nejstarší žijící člen tradiční běžkařské rodiny Bulánů, který nechal svého syna Juru porodit na Sněžce ve vysoké nadmořské výšce, aby se rychleji okysličoval. Jenže jeho syn mu dělá starosti, místo běžkování totiž nahání úplně jiné padesátky. Je závislý na svádění zralých žen, jimž vyhání mráz z duší. Na závod, který Jura asi znovu nedokončí, přijíždí se svou matkou Jan Hilský a vedle skvělého času má i jeden osobní cíl. Za jeho splněním se vydává do zasněženého světa horských chat, kde spustí lavinu událostí a vzpomínek a taky se naučí, jak se proflusává mlha.

Knižní zpracování úspěšné situační komedie režírované Vojtou Kotkem.

 

Padesátka

Autor: Oliver Burian

Vydalo: nakladatelství Jota
Počet stran: 196 + 32
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2016
ISBN: 978-80-7565-054-2

Přečtěte si více o knize Padesátka, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. Navíc si můžete také přečíst náš článek.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Padesátka

Krkonoše přikryla sněhová nadílka a vše se zde připravuje na legendární běžkařský závod. Na jeho startu se sejde povedená skupinka místních i přespolních účastníků, z nichž každý má vlastní důvody, proč se ho účastní. Společně s bojem o vítezství se ale strhne také lavina událostí a vzpomínek, díky níž se mimo jiné naučíte, jak se proflusává mlha, a také se královsky pobavíte. Tak neváhejte, v teple domova se připojte k Jurovi Bulánovi, Janu Hilskému a dalším a vydejte se do zasněženého světa horských chat a vysokých hor.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Padesátka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Padesátka
probíhá od 8. do 14. ledna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 humorné knihy Padesátka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePadesátka

Burian, Oliver

Jota, 2016

Napsat komentář