Země, které neexistují…

atlas_zemi_ktere_neexistuji
V mnoha publikacích se setkáváme s názvy zemí, které někdy existovaly nebo existují, ale jejich umístění a úloha státu není zcela jistá. Krym, Tibet, evropská republika a mnoho dalších – o jejich hranicích a původu vám více poví Atlas zemí, které neexistují.

Padesát oficiálně neuznaných států, o kterých se málo ví.
Graficky unikátně zpracovaný atlas zve na poutavou exkurzi do skrytého světa. Na 240 stranách a 50 mapách předkládá geografické a historické informace o skutečných územích.
Zkušený novinář a geograf Nick Middleton, působící mimo jiné na Oxfordské univerzitě, bere čtenáře na kouzelný výlet do zemí, kterým se nedostává diplomatického uznání nebo nezískaly členství v OSN. Do světa nejistých hranic, politických vizionářů a zapomenutých národů.
Většina z nás má poměrně jasnou představu, co je to stát a jak ho definovat. Jenže ona ta definice úplně jednoznačná není. Od Krymu po Tibet, od poslední africké kolonie po evropskou republiku, která si užila jediný den samostatnosti – všude po světě leží místa, u nichž není jasné, zda patří mezi plnohodnotné země či nikoli.
Mnohé z nich najdeme v této knize. Atlas zaujme obsahem i formou – jednotlivé „země-nezemě“ tu najdeme nejen na krásně zpracovaných mapách, ale také na výřezech v siluetách. A nejde jen o suchá fakta, většina kapitol se pojí s poutavými příběhy z historie. Před očima ožívá paralelní svět zemí, které sice většinou existují jen v myslích svých obyvatel, ale na atraktivitě jim to určitě neubírá.

Atlas zemí, které neexistují – Padesát oficiálně neuznaných států, o kterých se málo ví

Autor: Nick Middleton
Přeložil: Rani Tolimat

Počet stran: 230
Vazba: vázaná
Formát: 185×245 mm
ISBN: 978-80-87506-77-6
Doporučená cena: 548 Kč

Knihu Atlas zemí, které neexistují vydalo nakladatelství 65. pole.

 

Ukázka z knihy

atlas_zemi_ktere_neexistuji_ukazka

 

O autorovi

nick_middletonNick Middleton je britský geograf a spisovatel. Je autorem knihy Atlas zemí, které neexistují.

Informace a fotografie byly převzaty ze stránek
nakladatelství 65. pole.


Nakladatelství 65. pole bylo založeno v roce 2007. Sídlí v Praze na Palmovce. Vydává českou i překladovou beletrii, naučné knihy, životopisy a dětskou literaturu. Zaznamenalo mimořádný úspěch s knihou Tomáše Sedláčka Ekonomie dobra a zla, která daleko překročila hranici svého žánru, dočkala se zahraničních ocenění, divadelního zpracování a byla přeložena do 16 jazyků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAtlas zemí, které neexistují
Padesát oficiálně neuznaných států, o kterých se málo ví

Middleton, Nick

65. pole, 2016

Napsat komentář