Zahrajte si o inspirativní příběh nejen o vztazích

matka-dcera-nebo-ja-perex
Jaké to je, když musíte denně přebíhat mezi péčí o novorozeného potomka a maminkou, která utrpěla vážnou mozkovou příhodu? Jsou to dny plné stresu, které chcete hlavně přežít, nebo na celé situaci lze najít i pozitivní stránky?

Péče o oba konce života

Alana Kirková je spisovatelka a novinářka. Procestovala svět, pracovala pro charitativní organizace a sepisovala jejich příběhy. V roce 2010 utrpěla její maminka ničivou mozkovou příhodu, pouhé čtyři dny poté, kdy přišlo na svět její třetí dítě. Tehdy se jí život rázem převrátil vzhůru nohama. Brzy nato začala psát blog o zápasech ženy, která se ocitla uprostřed péče o oba konce svého života – o děti a rodiče. Sendvičová léta prožívá dodnes, našla už ale způsob, jak vzkvétat, ne jen přežívat. Narodila se a vyrůstala v Belfastu, dnes žije v Dublinu, kde pracuje jako poradkyně pro financování v neziskovém sektoru, píše a vychovává tři dcery. Sendvičová léta je upřímný, inspirativní příběh o vztahu mezi matkou a dcerou a o tom, jak jedna žena – prostřednictvím péče o osobu, na kterou se nejvíc spoléhala – nakonec našla sebe samu.

 

Matka, dcera, nebo já

Autorka: Alana Kirková

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Helena Hartlová
Počet stran: 256
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 9/2016
ISBN: 978-80-204-4060-0

Přečtěte si více o knize Matka, dcera, nebo já, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

Sestřička mi přivezla pojízdné křeslo a můj muž mi našel doktora, který by mě propustil o půlnoci. Cestou z jedné nemocnice do druhé v autě čpícím máminými zvratky jsem zavolala svému bratrovi Simonovi. „Jde o mámu…“ bylo to jediné, co jsem zvládla, pak jsem musela telefon podat manželovi, aby mu to vysvětlil. Bolest v mém břiše křičela námahou, ale bolest v mém srdci křičela hlasitěji. Sedačku pro Ruby jsme na zadní sedadlo připevnili ve spěchu, bezmyšlenkovitě, bez balonků, bez fanfár. Takhle to být nemělo. Štěstí se překlopilo v děs a ona už zažívala jeho účinky. (str. 28)

 

Vyhrajte knihu Matka, dcera, nebo já

Když se Alaně Kirkové narodila třetí dcera, zažívala obrovské štěstí, které však bohužel trvalo pouhé čtyři dny. Alaninu matku totiž postihla vážná mozková příhoda a Alana se v tom okamžiku ocitla uprostřed kolotoče náročné péče nejen o novorozence, ale také o postaršího rodiče. Přesto se nenechala svým údělem zlomit a rozhodla se vyčerpávající situaci nepodlehnout. Místo aby pouze přežívala, našla odhodlání a sílu, jak vzkvétat a najít sebe samu. Načerpejte inspiraci z jejího příběhu i vy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Matka, dcera, nebo já vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Matka, dcera, nebo já
probíhá od 1. do 14. listopadu 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Matka, dcera, nebo já

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMatka, dcera, nebo já
Inspirativní příběh o vztahu mezi matkou a dcerou

Kirková, Alana

Mladá fronta, 2016

Zahrajte si o inspirativní příběh nejen o vztazích - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Renata napsal:

    Když se mi narodil můj syn, tak mi moje máma zrovna zemřela, takže vím, jak snadno se štěstí překlopí v děs, moc ráda bych si knihu přečetla.

Napsat komentář