Získejte některou ze žhavých audioknižních novinek

onehotbook-dle-vyberu-perex
Propadli jste kouzlu audioknih a posloucháte je kdykoliv je to jen trochu možné? Pátráte po novinkách a musíte je mít ihned, jak vyjdou? V tom případě budete nadšení, protože vám dnes představíme hned čtyři nejnovější tituly.

Všechny dnes představené audioknihy vydává OneHotBook.

Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Paní Hemingwayová

První kapitulovala před druhou, která byla odvržena pro třetí, po jejímž odchodu nastoupila čtvrtá. Vyprávění čtyř osudových žen jednoho slavného muže.

Žhavé Antibes, bohémská Paříž, válečný Londýn, měnící se Amerika, veselá Kuba… všude tam se odehrávaly jejich lásky, vzplanutí, sňatky, nevěry a rozchody; propletené osudy kvarteta nevšedních žen, které miloval i ztrácel lamač srdcí a velký spisovatel Ernest Hemingway. Příběh vyprávěný čtyřmi hlasy, spředený z dochovaných vášnivých dopisů, deníkových zápisů, pamětí, telegramů… Každá doufala, že právě ona s ním zůstane navždy. Jen ta poslední jej doprovodila až do konce – kdy uslyšela výstřel.

Autorka: Naomi Woodová

Interpreti: Dana Černá, Igor Bareš, Jana Stryková, Petra Špalková, Taťjána Medvecká
Délka: 9 hodin 6 minut
Vydáno: 10/2016

Přečtěte si více o audioknize Paní Hemingwayová, ze které si můžete také poslechnout krátkou ukázku.

 

Modré stíny

Jednoho listopadového rána uklízečka nalezne docenta Ondřeje Chalupu zastřeleného v jeho pracovně. Souvisí vražda s jeho dlouhodobou snahou o odvolání univerzitního kvestora kvůli podivným machinacím při rekonstrukci historické univerzitní budovy? Proč vrah riskoval a střílel přímo v budově? Kdo všechno měl důvod přát si smrt svérázného, ale čestného docenta? Nitky vyšetřování případu, který se zprvu jeví jako běžná lokální zpronevěra, zavlečou postupně své hrdiny do bažiny bezskrupulózního prospěchářství, klientelismu a korupce stoupající do nejvyšších pater politiky. Stíny ukryté v lidských myslích a tajené příběhy z minulosti nakonec málem rozloží i vyšetřovací tým. Jak se s tím popere osobitá komisařka Výrová přezdívaná „Velká Sova“ její mladší kolegové Pavel Edelweiss a Kristýna Horová, kteří jsou nuceni řešit dilemata mezi prací a osobním životem?

Autor: Michal Sýkora

Interpreti: Petr Kubes, Simona Postlerová
Délka: 11 hodin 37 minut
Vydáno: 10/2016

Přečtěte si o audioknize Modré stíny více a nezapomeňte si poslechnout ukázku.

 

Všemi dary obdarovaná

Desetiletá Melanie žije spolu s dalšími dětmi ve vězení na vojenské základně, kde se pod přísným dohledem vzdělává. Nadprůměrně inteligentní dívka miluje staré řecké báje a za svou spřízněnou duši považuje zbožňovanou učitelku. Zato nemilosrdného seržanta Parkse, který děti hlídá jako dráb, Melanie nesnáší. Stejně jako doktorku Caldwellovou, jež si občas nechá do laboratoře přivést některého z jejích spolužáků, kteří už se odtamtud nevrátí.

Holčička si však nepamatuje, že by kdy poznala jiný svět, než žalář v základně obklopené zpustošenou krajinou, v níž stejně jako ve zbytku země vládnou hladovci – kanibalská monstra, která při honu za lidským masem nic nezastaví. Když je základna napadena, podaří se Melanii, slečně učitelce, seržantu Parksovi, doktorce Caldwellové a vojínu Gallagherovi utéct. Společně se vydávají na cestu do Majáku, posledního místa v Británii, které se podařilo od nákazy uchránit. Jenže budou Melanii v Majáku chtít, když ji v blízkosti lidí popadá zoufalý hlad, jaký ještě nezažila?

Autor: M. R. Carey

Interpreti: Dana Černá, Klára Sedláčková-Oltová, Vasil Fridrich
Délka: 12 hodin 53 minut
Vydáno: 10/2016

Přečtěte si více o audioknize Všemi dary obdarovaná. Navíc si můžete také poslechnout krátkou ukázku.

 

Jsou světla, která nevidíme

Marie-Laure prožívá s milujícím otcem, který pracuje v Muzeu přírodní historie, šťastné dětství v Paříži. Život ji však postaví před první těžkou zkoušku, když v raném věku oslepne. Tatínek jí postaví dokonalý model jejich čtvrti, aby si mohla ulice vštípit do paměti; naučí ji orientaci v cizím prostoru i čtení Braillova písma (a lásce k verneovkám). O šest let později Paříž obsadí nacisté a otec s dcerou prchají do opevněného městečka Saint-Malo, kde žije ve vysokém domě u moře Mariin samotářský prastrýc. Je ale vůbec možné najít v rozbouřené Evropě bezpečné útočiště? Zvláště když s sebou Mariin otec možná přivezl nebezpečné tajemství?

V německé hornické kolonii vyrůstá spolu se sestrou nadaný sirotek Werner, toužící se vymanit z předurčeného osudu v dolech. Chce přijít na kloub všem záhadám, které jej obklopují, fascinuje jej věda, technika. Jeho talent a samozřejmost, s níž je schopen opravit každé rádio, mu zajistí místo na elitní vojenské akademii pro Hitlerjugend – stane se z něj specialista na odhalování odbojových aktivit. Werner, který si je čím dál víc vědom důsledků svých schopností, se při pátrání po nelegálních vysílačích nakonec dostává i do Saint-Malo.

Autor: Anthony Doerr

Interpreti: Tereza Vilišová, David Matásek
Délka: 10 hodin 19 minut
Vydáno: 10/2016

Přečtěte si o audioknize Jsou světla, která nevidíme více a nezapomeňte si poslechnout ukázku.

 

Vyhrajte audioknihu dle výběru

Pondělí 24. října je šťastným dnem pro všechny nadšené posluchače audioknih. Právě v tuto dobu se totiž koná již druhý ročník akce Audioknihy NAHLAS, v rámci které vám audioknižní vydavatelé nabízí dvanáct prémiových novinek. To však není jediná dobrá zpráva. K těmto audio novinkám totiž při jejich zakoupení navíc získáte zdarma jeden z dvanácti bonusových titulů dle vlastního výběru. A audioknihy zdarma můžete nyní získat i u nás. Vydavatelství OneHotBook se na této akci podílí hned čtyřmi audioknihami, o které si právě nyní můžete zahrát.

audioknihy-nahlas-logo

Ve spolupráci s vydavatelstvím OneHotBook vám totiž přinášíme soutěž, ve které mohou čtyři z vás vyhrát jednu z audioknih dle vlastního výběru, kterou si stáhnete z portálu Audiolibrix. Výherci si zvolí libovolný z titulů Paní Hemingwayová, Modré stíny, Všemi dary obdarovaná a Jsou světla, která nevidíme. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o tituly vycházející v rámci akce Audioknihy NAHLAS
probíhá od 25. října do 7. listopadu 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 4 audioknihy dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePaní Hemingwayová
Audiokniha

Woodová, Naomi

OneHotBook, 2016

zobrazit info o knizeModré stíny
Audiokniha

Sýkora, Michal

OneHotBook, 2016

zobrazit info o knizeVšemi dary obdarovaná (audiokniha)

Carey, M. R.

OneHotBook, 2016

zobrazit info o knizeJsou světla, která nevidíme (audiokniha)

Doerr, Anthony

OneHotBook, 2016

Napsat komentář