Získejte napínavý thriller z druhé světové války od Tolkiena

rozkazy-z-berlina-perex
Zatímco je Londýn bombardován Německem, dva detektivové Scotland Yardu pracují na vyšetřování případu vraždy bývalého šéfa MI6. Podaří se najít pachatele a zjistit jeho motiv? Čas neúprosně běží a zdá se, že ani okolnosti jim příliš nepomáhají.

Zločin mezi bombami

Strhující thriller z období druhé světové války se odehrává v roce 1940. Po pádu Francie je Londýn dnem i nocí bombardován německými vzdušnými silami a dvojitý agent zavrtaný v samém srdci britské tajné služby MI6 dostává rozkaz z Berlína, aby zavraždil Winstona Churchilla a tím zvrátil průběh války. Hitler věří, že po odstranění Churchilla Anglie uzavře s Německem mír.

Alberta Morrisona, bohatého vdovce a bývalého šéfa MI6, někdo shodí přes zábradlí před jeho londýnským bytem. Dopadne mrtvý přímo k nohám své dcery Avy, která však ve tmě nedokáže rozeznat prchajícího útočníka. Na místo činu jsou vysláni dva detektivové Scotland Yardu, inspektor Quaid a mladý detektiv konstábl Trave. Quaid je přesvědčen, že jde o jasný případ domácí rozepře, ale Trave si není tak jistý. V kapse mrtvého se najde lístek se záhadným textem a od Morrisonovy dcery se dozvídá o podivném vzkazu, který jejího otce rozrušil. Pouze detektiv Trave a dcera zavražděného mohou celý oříšek rozlousknout a zmařit chystané spiknutí, jenže čas neúprosně běží a všechny okolnosti hrají proti nim…

Simon Tolkien sugestivně vykresluje do detailů atmosféru válečného Londýna a drží čtenáře v napětí až do poslední stránky.

 

Rozkazy z Berlína

Autor: Simon Tolkien

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Překlad: Irena Steinerová
Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2016
ISBN: 978-80-7473-456-4

Přečtěte si více o knize Rozkazy z Berlína, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kniha Zlín. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo roku 2004. Od té doby se v rámci svých edic FLEET, TRACK, NEEWIT, WALT a TEMA snaží nabízet čtenářům to nejkvalitnější, co se v současné době objevuje na (nejen) evropském knižním trhu. Kniha Zlín vydává také původní díla českých autorů, poezii a literaturu faktu. Pozornost věnuje též literátům spojeným se zlínským regionem.

 

Ukázka z knihy

Heydrich nepochyboval, že si na to Raeder pamatuje. A nejen to – byl si jistý, že admirál dnes svého rozhodnutí hořce lituje. Nejspíš ho to v noci budívá ze spánku. Všichni v místnosti věděli, jakou má Heydrich pověst. Neušlo mu, jak si od něj všichni drželi odstup, když sem přišli poprvé, a jak na něj vrhali kradmé pohledy, zatímco před začátkem porady bloumali po hale a usrkávali kávu z delikátních šálků z drážďanského porcelánu z osmnáctého století, dokud s úderem druhé nevešel postranními dveřmi Hitler a všichni neztuhli v pozoru s napřaženou pravicí.
Heydrich věděl, jak mu tihle mocní a vlivní muži za jeho zády přezdívají – „blonďatá bestie“, „kat“, „muž se železným srdcem“. Věděl, jak moc se ho bojí, a také měli proč. V Berlíně na velitelství gestapa, pěkně pod zámkem, měl na každého z nich tlustý fascikl, kde byla zaznamenána každičká podrobnost z jejich soukromého života. Na kompletizaci tohoto neustále se rozšiřujícího archivu s barevně rozlišenými kartotéčními lístky opatřenými křížovými odkazy devět let neúnavně pracoval. (str. 15)

 

O autorovi

simon-tolkienSimon Tolkien (1959), úspěšný advokát se specializací na trestní právo, je vnukem světoznámého autora Pána prstenů J. R. R. Tolkiena a synem Christophera Tolkiena, který po smrti svého otce připravil k vydání do té doby nepublikovaná díla, například Silmarillion nebo Nedokončené příběhy. Ačkoli Simon dědečkovo dílo miloval, vždy upozorňuje své čtenáře, že elfy a hobity budou v jeho dílech hledat marně: jeho příběhy stojí nohama pevně na Zemi, nikoli na Středozemi. Přesto však mají jedno společné téma, jímž je boj dobra se zlem. Nejinak je tomu i v románu Rozkazy z Berlína, posledním dílu čtenářsky úspěšné trilogie s hlavním hrdinou inspektorem Travem, kde se autor vrací v čase zpět k případu, jímž detektivova kariéra začíná.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Kniha Zlín)

 

Vyhrajte knihu Rozkazy z Berlína

Napínavý a strhující thriller z válkou zmítaného Londýna vás nenechá ani chvíli vydechnout. Společně s inspektorem Quaidem a detektiv konstáblem Travem budete doslova počítat každou minutu, kdy je vrah Alberta Morrisona na svobodě, a bát se, aby to nebyla ta poslední. Jen pokud ho detektivové Scotland Yardu dopadnou, mají šanci zmařit chystané spiknutí. Podaří se jim to, přestože se zdá, že všechny okolnosti jsou proti nim? To si přečtěte v knize Simona Tolkiena, která by vám rozhodně neměla uniknout. Patří totiž mezi patnáct knih, které byly vybrány jako to nejlepší čtení pro letošní podzim v rámci projektu Velký knižní čtvrtek.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kniha Zlín vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Rozkazy z Berlína vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Rozkazy z Berlína
probíhá od 16. do 29. října 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 napínavé knihy Rozkazy z Berlína

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRozkazy z Berlína

Tolkien, Simon

Kniha Zlín, 2016

Napsat komentář