Zahrajte si o pohádkové příběhy jedné rodiny

pulnocni-pohadky-perex
Rodina sedmileté Dory je úplně obyčejná, možná dokonce stejná, jako je ta vaše. Rodiče chodí do práce, malá sestřička Amálka do školky a každý večer si najdou čas, aby si společně sedli a vyprávěli si pohádky. Přidejte se k nim!

Příběhy plné fantazie

pulnocni-pohadky-ukazka-1Sára Saudková vypráví pohádkové příběhy, ve kterých se můžete najít i vy!

Představte si jednu úplně obyčejnou rodinu. Máma je moc hodná a veselá, jen občas trochu unavená, a táta chodí do práce a nemá moc času. Někdy se všichni smějí, jindy se zase trochu zlobí, ale mají se rádi. A když se večer všechno uklidní a celá rodina je spolu, vyprávějí si společně pohádky. Pohádkové příběhy plné fantazie od Sáry Saudkové vám připomenou, že ty nejhezčí chvíle zažijete jen s rodinou.

 

Půlnoční pohádky

Autorka: Sára Saudková

Vydalo: nakladatelství Albatros
Ilustrace: Sylva Francová
Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2016
ISBN: 978-80-00-04455-2

Přečtěte si více o knize Půlnoční pohádky, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Albatros patřící pod společnost Albatros Media. Nezapomeňte si také stáhnout a přečíst ukázku.

Albatros_Albatros-Media

Nakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku v roce 1949 specializuje na kvalitní původní i překladovou literaturu pro děti. Dnes je součástí společnosti Albatros Media a. s. Za dobu své existence vydalo přes 10 tisíc titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

pulnocni-pohadky-ukazka-2Já jsem holčička Dora. Je mi čerstvě sedm let a má školní aktovka ještě voní novotou a pastelky mám dlouhé (ne okousané jako spolužák Kamil) a vždy ořezané. Miluji zmrzlinu a pohár dokážu dokonale vylízat, aby v něm nezůstala ani kapka vanilkového ráje. Maminka se vždycky zlobí, že tohleto se nedělá a že mám pak kolem pusy žluté fousy, ale přece na dně něco nenechám! Taková dobrota. Tím ovšem moje pečlivost končí.
Mám ještě mladší sestru Amálku, je jí pět let a lumpačí už skoro stejně jako já. Jsem na to pyšná, protože mít sestru, která je moc hodná a moc šikovná a moc ochotná, to nedělá dobrotu. To pak slyšíte v jednom kuse: „Podívej se na svou sestřičku, jak je rozkošná a pořádná!“ Nebo: „Proč neumíš poslouchat jako tady ten brouček?“ A tajně koumáte, jak jí namočit copy do inkoustu, nebo jí aspoň schováte pár dílků puzzle a sníte jí čokoládu. Kdepak Amálka, je to můj spiklenec, a ještě je roztomilá jak kotě z kalendáře. Roztomilost je třeba pěstovat, pokud chcete v souboji s rodičovskou autoritou vyhrávat. (str. 6)

 

Vyhrajte knihu Půlnoční pohádky

Sára Saudková je nejen známá česká fotografka, ale také čtyřnásobná matka. Právě její děti ji možná inspirovaly k sepsání pohádkové knihy pro malé čtenáře od 6 let, kterou překrásně doplňuji ilustrace Sylvy Francové. Seznamte se s rodinou sedmileté Dory, která je na první pohled sice obyčejná, ale každý večer se její členové schází a společně se vydávají do říše plné fantazie. Jejich příběhy si můžete právě nyní přečíst i vy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Albatros patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Půlnoční pohádky vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Půlnoční pohádky
probíhá od 10. do 23. října 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 dětské knihy Půlnoční pohádky

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePůlnoční pohádky

Saudková, Sára

Albatros, 2016

Napsat komentář