Jak ovládnout své geny

plan-genove-terapie
Máte strach, abyste neměli chatrné zdraví po babičce? Nebo nesměřovali k infarktu, když ho dostal táta? Cestu k ovládnutí genů pro zamezení jejich škodlivým projevům nám ve své knize Plán genové terapie ukáže Mitchell L. Gaynor, průkopník celostní medicíny.

Genetika jako jeden z oborů dneška nám dokáže předpovědět, jaké nemoci nebo předpoklady k nim bychom mohli zdědit po předcích. Dokážeme vypočítat pravděpodobnost, s jakou se mohou projevit. Čteme o lidech, kteří se s ohledem na své genetické předpoklady pustí do tak razantních řešení, jakým je preventivní odstranění orgánů. Nejsou tak drastické zásahy do našeho těla přehnané a zbytečné? Dá se čelit vlivu dědičnosti na naše zdraví? Jsme natolik zaneprázdněni a tolik podléháme různým vlivům ze svého okolí, že zapomeneme naslouchat sami sobě, svému tělu. Jak porozumět sami sobě a ovládnout své geny, nám poradí Mitchell L. Gaynor.

 

Geny nezměníme, ale jejich projevy změnit můžeme? Změnou jídelníčku a životního stylu převezměte kontrolu nad svými geny! Zemřela vaše matka na rakovinu? Trpěl váš otec srdečním onemocněním a babička cukrovkou? Vzdali jste boj s nadbytečnými kily, protože přece všichni ve vaší rodině byli odjakživa „trochu při těle“? Máte s přibývajícím věkem stále větší obavy o své zdraví? Uznávaný onkolog a průkopník celostní medicíny přichází s revolučním přístupem k prevenci a léčení nemocí, o kterých jsme se dlouho domnívali, že jsou dědičné. Zatímco klasická medicína se zaměřuje na léčení příznaků, doktor Mitchell L. Gaynor zvolil jinou cestu – zacílil přímo na DNA. Nemůžeme ovlivnit geny, se kterými se rodíme, ale můžeme změnit způsob, jakým se během našeho života projeví. Geny nezměníme, ale jejich projevy změnit můžeme. Nemusíte onemocnět rakovinou ani zemřít na infarkt. Vezměte své zdraví a život do vlastních rukou! S touto knihou to zvládnete.

 

Plán genové terapie

Autor: Mitchell L. Gaynor
Přeložil: Jan Kozák

Počet stran: 416
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7462-980-8
Doporučená cena: 358 Kč

Knihu Plán genové terapie vydalo nakladatelství Jota.

 

O autorovi

Mitchell L. Gaynor, M. D., byl průkopníkem v oboru integrativní medicíny a zakladatelem a prezidentem centra Gaynor Wellness. Jako klinický asistent a profesor medicíny na Weill-Cornell Medical College se při své práci opíral o více než čtvrt století zkušeností v praktické léčbě. V minulých třinácti letech nepřetržitě figuroval na seznamu nejlepších lékařů v New Yorku. O jeho práci vyšla reportáž v The New York Times, vystupoval také v mnoha amerických televizních programech jako Good Morning America, The Dr. Oz Show a The Martha Stewart Show. Byl členem Amerického kolegia lékařů, Americké společnosti pro klinickou onkologii a Newyorské akademie věd.

Informace o autorovi pochází ze stránek nakladatele.

 

Ukázka z knihy

Jeden ze závěrů novodobého vědeckého výzkumu říká, že obezitu jako takovou můžeme pokládat za projev špatně sladěné hormonální signalizace. Obézní člověk má ve své tukové tkáni uloženo větší množství energie, než je postačující. Jenže signály, které sdělují energetický stav mozku, mohou přesto hlásit: ˜„Hlad!“

Naštěstí se zde otvírá cesta pro ekogenetický zásah. Můžeme-li se signály manipulovat směrem, který si my sami zvolíme, tedy pro změnu tak, aby vnímání naší potřeby mozkem bylo více v souladu se stávajícími potřebami, co takhle usměrnit tendenci těla ke hromadění nadměrného množství tuku a vést ho zpátky ke zdravější rovnováze?

Prolistujte si celou ukázku.


Nakladatelství JOTA vzniklo v roce 1990. První knihou vydanou oficiálně, pod jeho hlavičkou, byla kniha geniálního spisovatele a básníka Jakuba Demla Domů. Vyšla tehdy v neuvěřitelném nákladu 8 000 výtisků. JOTA vlastní exkluzivní licenci na překlady nejlépe hodnocených turistických průvodců britské řady Rough Guides, do dnešní doby vydala více než 130 zemí a regionů světa. Také edice Literatura faktu a military má u čtenářů velký úspěch, v edici Cestopisy vydává ty nejlepší české cestovatele, jako jsou legendy Hanzelka–Zikmund, Miloslav Stingl, Steve Lichtag nebo Reinhold Messner z těch zahraničních. Slaví dlouhotrvající úspěch s knihami Američana C. D. Payna. Prodané náklady jeho knih v českém jazyce několikanásobně převyšují prodeje v celém anglosaském světě. Projekt Retro ČS autora Michala Petrova zatřásl v loňském roce knihkupeckými pulty. Z dětské literatury zmiňme řadu knih o doktoru Proktorovi od světového autora Joa Nesbøho.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePlán genové terapie
Změnou jídelníčku a životního stylu převezměte kontrolu nad svými geny!

Gaynor, Mitchell L.

Jota, 2016

Napsat komentář