Zahrajte si o ilustrovaný atlas a procestujte svět

mapy-perex
Vydejte se na putování kolem zeměkoule a poznávejte kontinenty, státy a města se vším, co k nim patří od velehor až po malé broučky. Poznejte rozmanitost světa s pomocí knihy, jejíž stránky připomínají mapy dávných objevitelů.

Ilustrovaný průvodce světem

mapy-ukazkaVydejte se s námi na nezapomenutelnou cestu kolem světa!

Spatříte gejzíry na Islandu, karavany v egyptské poušti a mayská města v Mexiku. V Anglii si zahrajete kriket, v Indii zacvičíte jógu a v Číně ochutnáte stoletá vejce. V Austrálii vás udiví ptakopysk, ve Finsku polární noc a na Madagaskaru obrovský baobab.

Města, řeky i hory, zvířata a rostliny, významné osobnosti, historické události, symboly i národní jídla – přes čtyři tisíce obrázků vám představí, co je pro danou zemi typické.

Ilustrovaný atlas plný fascinujících detailů je oslavou rozmanitosti světa, od obrovských hor po malinké broučky – a všeho mezi tím!

Obrázkové putování po 42 zemích a 6 kontinentech na 51 dvoustranách s nádherně zdobenými okraji, které připomínají mapy dávných objevitelů a mořeplavců.

Světový bestseller. Kniha byla přeložena do dvaceti tří jazyků a bylo vydáno přes jeden a půl milionu výtisků.

 

 

Mapy

Atlas světa, jaký svět ještě neviděl

Autoři: Aleksandra a Daniel Mizielińští

Vydalo: nakladatelství Host
Ilustrace: Anna Halfarová
Počet stran: 110
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2016
ISBN: 978-80-7491-708-0

Přečtěte si více o knize Mapy, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorech

Aleksandra a Daniel Mizielińští jsou polští grafici, ilustrátoři a designéři a nositelé řady ocenění včetně čestného uznání v rámci prestižní mezinárodní ceny Bologna Ragazzi Award. U nás jim vyšly dvě úspěšné knihy D.O.M.E.K. (2008; česky Jana Kostelecká 2014) a D.E.S.I.G.N. (2010; česky Jana Kostelecká 2015). Netradiční atlas Mapy (2012) se stal celosvětovým fenoménem, byl přeložen do dvaceti tří jazyků a bylo vydáno přes jeden a půl milionu výtisků. Získal množství národních cen, například Prix Sorcières 2013 ve Francii nebo Primo Andersen 2013 v Itálii. Autoři na knize pracovali více než tři roky, nakreslili přes čtyři tisíce obrázků a navrhli dvě vlastní písma.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Mapy

Vydejte se na cestu po šesti kontinentech a 42 zemích na stránkách překrásně ilustrovaného atlasu, kde najdete plno fascinujících detailů a zajímavých informací. Více než 4000 obrázků vás zavede do světoznámých měst, seznámí vás s významnými osobnostmi a událostmi a přiblíží mnoho dalšího, co je pro danou zemi typické. Neváhejte a prolistujte si netradiční atlas, na kterém Aleksandra a Daniel Mizielińští pracovali více než tři roky.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Mapy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Mapy
probíhá od 21. září do 4. října 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 dětské naučné knihy Mapy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMapy
Atlas světa, jaký svět ještě neviděl

Mizielińska, Aleksandra – Mizieliński, Daniel

Host, 2016

Napsat komentář