Získejte fikci z krušné budoucnosti lidstva

kyberboure-perex
Mike Mitchell je zcela průměrný Newyorčan, který zrovna řeší své problémy doma. Jeho manželství se rozpadá, ale zřejmě to bude to nejmenší, co by ho mělo trápit. Světová média totiž začínají chrlit katastrofické zprávy o hroutícím se kybersvětě.

Nejhorší noční můra

Když v běhu dní zachytíme spojení slov jako virus-banka-mail, obvykle zbystříme. Kdo se nám má co šťourat v soukromí, že?

Jenže…

Když začnou světová internetová média chrlit čím dál absurdnější zprávy o katastrofách a kolabující kybersvět křiví pohled na realitu, Mike Mitchell, průměrný Newyorčan, který se zrovna snaží zachránit si manželství, najednou zjišťuje, že tady už nejde jen o nějaký nabouraný účet. A když pak série sněhových bouří odřízne New York od zbytku světa, stane se z města ledová hrobka, kde už se nedá nikomu věřit a nic už není takové, jak to vypadá. Někdy ty nejhorší bouře nevyvolá matka příroda a někdy ty nejhorší noční můry nejsou ty, z nichž se můžeme probudit…

Technothriller Kyberbouře ocení fanoušci Michaela Crichtona a Toma Clancyho, stejně jako čtenáři knih Williama Gibsona a Neala Stephensona. Vychutnejte si pátrání po podstatě lidství ve světě, který se prolíná s kybersvětem a prožijte drsnou fikci krušné budoucnosti.

 

Kyberbouře

Autor: Matthew Mather

Vydalo: nakladatelství Triton
Překlad: Miroslava Polová
Počet stran: 312
Vazba: brožovaná
Vydáno: 6/2016
ISBN: 978-80-7387-801-6

Přečtěte si více o knize Kyberbouře, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Triton.

Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

 

Ukázka z knihy

„Víš, co by ti mělo opravdu dělat starosti?“
„Co?“
Ani v nejmenším jsem netoužil poskytovat jeho posedlosti další podněty, ale zrovna jsem o tom dočetl jeden článek a nemohl jsem si pomoci.
„Kyberútok.“
Vtom jsem zahlédl rodiče své ženy a sevřel se mi žaludek. Takže dorazili. Co bych jen dal za to, abych měl s tchánem a tchyní jednoduché vztahy, jenže tak už to na světě chodí a v tomhle se stejně jako já plácá většina lidí.
„Říká vám něco Noční drak?“ zeptal jsem se.
Chuck a Tony zavrtěli hlavou.
„Před pár lety začali nacházet v elektronických řídicích systémech elektráren po celé zemi cizí kódy,“ vysvětloval jsem. „Vystopovali jejich zdroj a ovládání až do administrativních budov v Číně a celé to bylo naprogramováno speciálně k vyřazení energetické distribuční soustavy USA z provozu.“
Chuck mě sledoval, ale valný dojem to na něj neudělalo. „No a co? Co se stalo?“ (str. 13)

 

Vyhrajte knihu Kyberbouře

Když začnou světová internetová média vypouštět do oběhu čím dál méně uvěřitelné zprávy o různých katastrofách, některým lidem začne docházet, že se nejedná o žádnou banalitu v podobě nabouraného účtu, ale děje se něco mnohem horšího a zlověstnějšího. Mnoha občanům však už kolabující kybersvět stihl pokřivit reálné uvažování. Proto když je následkem série sněhových bouří New York odříznut od zbytku světa, stává se z něj nejen ledová hrobka, ale především nebezpečné místo, kde už se nedá věřit nikomu a ničemu. Jak se s touto situací vyrovná hlavní hrdina Mike Mitchell, to už si pojďte přečíst sami v technothrilleru anglického spisovatele Matthewa Mathera.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Triton vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Kyberbouře vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kyberbouře
probíhá od 13. do 26. září 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 technothrillery Kyberbouře

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKyberbouře

Mather, Matthew

Triton, 2016

Napsat komentář