Zasoutěžte si o fantasy příběh pro malé čtenáře

kniha-bouri-perex
V noci se nad městem přehnala strašlivá bouře a blesk rozlomil obrovský javor, který stál před domem, ve kterém bydlí Danny. To však nejsou jediné škody, co po průtrži zůstaly. Mimo jiné se někam ztratili i Dannyho rodiče. Jenže kam?

Kouzelná javorová větvička

kniha-bouri-ukazkaNe všechna stvoření jsou přátelská – mějte se na pozoru! První díl strhující fantasy trilogie.

Anglická fantasy s hororovými prvky ve stylu The Graveyard Book od Neila Gaimana. Budete se bát!

Když se jedenáctiletý Danny jednoho rána po strašlivé bouřce probudí, zjistí, že jeho rodiče zmizeli a obrovský javor na zahradě rozčísl blesk. Jedna z jeho ulomených větviček je kouzelná, propůjčuje svému majiteli schopnost mluvit se zvířaty, ale i s neživými věcmi. A zdaleka ne všechna stvoření jsou k Dannymu přátelská… Navíc ho pronásleduje mocný zlý čaroděj Sammael, který chce kouzelnou větvičku získat pro sebe, stejně jako jiný mocný artefakt: Knihu bouří. Podaří se Dannymu zachránit rodiče?

Pečlivě promyšlený a vystavěný příběh, který vás vtáhne a nepustí!

 

Kniha bouří

Autorka: Ruth Hatfieldová

Vydalo: nakladatelství Albatros
Ilustrace: Karel Jerie
Překlad: Zdeněk Huml
Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Vydáno: 8/2016
ISBN: 978-80-00-04351-7

Přečtěte si více o knize Kniha bouří, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Albatros patřící pod společnost Albatros Media. Nezapomeňte si také stáhnout a přečíst ukázku.

Albatros_Albatros-Media

Nakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku v roce 1949 specializuje na kvalitní původní i překladovou literaturu pro děti. Dnes je součástí společnosti Albatros Media a. s. Za dobu své existence vydalo přes 10 tisíc titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Danny na okamžik zapomněl na rodiče a zíral na zohýbané dřevo stromu. Chtěl se natáhnout a dotknout se jeho zuhelnatělých větví. Budou na omak pevné, nebo spíš lehké? Rozpadnou se mu mezi prsty v prach? Okolo kmene ležela hromádka popela a pár oharků – šedočerné kusy javoru a spálené stonky podrostu. Naklonil se, zajímalo ho, jestli jsou ještě teplé, a očima přitom zavadil o cosi hnědého, vyčnívajícího mezi černými uhlíky. Klacík stejné barvy, jakou původně měl starý strom.
Zvedl ho. I když byl klacík tenký jako tužka, nerozpadl se, ale zůstal tvrdý, nezlomil se pod tlakem jeho prstů. Danny na chvíli svraštil čelo, přišlo mu zvláštní, že je klacík tak těžký.
Do uší se mu vloudilo slabé naříkání.
„Poslední… nejcennější kousek mne… Ach ouvej…“
Danny ihned věděl, že k němu promluvil strom, i když netušil, jak na to přišel. Nepohnula se jediná větvička.
„Prosím?“ zavolal. Nebyl si jistý, jak má umírající strom oslovovat.
„No tak… se zdvořilostí… si nelam hlavu…“ Strom teď mluvil trochu udýchaně. „Není čas… muselo se to stát… popojdi na světlo, sotva tě vidím…“
Danny stál přímo v záři slunce. „Vždyť jsem na světle,“ odpověděl.
„Aha… tak… tam je světlo… tady tedy musí být tma… a není čas… na nic… nezbývá čas…“ (str. 11)

 

Vyhrajte knihu Kniha bouří

Rodiče jedenáctiletého Dannyho během bouře zmizeli a na něm je, aby je vypátral a zachránil. Jenže kam se mohli podít? Pomůže mu snad s hledáním odpovědí kouzelná větvička, která se odlomila z obrovského javoru z jejich zahrady? Ta propůjčuje majiteli schopnost mluvit s živými tvory i neživými věcmi a Danny brzy zjišťuje, že ne všechno kolem něj je přátelské. Navíc je mu v patách čaroděj Sammael, který mu chce větvičku sebrat. Podaří se Dannymu uchránit kouzelný předmět a najít rodiče? To si přečtěte v prvním dílu anglické trilogie Ruth Hatfieldové, ve které se najde i několik hororových prvků, takže vaše ratolesti bude čtení bavit ještě více.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Albatros patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Kniha bouří vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kniha bouří
probíhá od 25. srpna do 7. září 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 dětské fantasy Kniha bouří

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKniha bouří

Hatfieldová, Ruth

Albatros, 2016

Zasoutěžte si o fantasy příběh pro malé čtenáře - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Liska-Fuchs napsal:

    Moc děkuji předem za vyhranou knihu, už se na ni doma těšíme :)

Napsat komentář