Získejte román o nebezpečném hledání pravdy

sberatel-dusi-perex
Althein otec býval uznávaným archeologem, ale poté, co byl obviněn z falšování starožitností, ztratil svou pověst a krátce nato zemřel. Jeho dcera však nikdy nepřestala hledat pravdu, aby mohla očistit jeho jméno. Podaří se jí to?

Falešné obvinění

Althea vyrůstala v Egyptě po boku otce, uznávaného archeologa, až do doby, než ho obvinili z falšování starožitností. Krátce nato zemřel a ona nechápala, co se stalo. Po letech obdrží dopis od muže jménem Abdelal. Ten pro jejího otce pracoval a nabízí jí důležité informace. Althea je odhodlaná otcovo jméno očistit, ale dorazí pozdě – Abdelal je po smrti a překážet někomu začíná ona.

 

Sběratel duší

Autorka: Elizabeth Peters

Vydalo: nakladatelství Alpress
Překlad: Jana Vlčková
Počet stran: 224
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 7/2016
ISBN: 978-80-7543-069-4

Přečtěte si více o knize Sběratel duší, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Alpress. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Alpress vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

 

Ukázka z knihy

Vysypané kufry potvrzovaly to, co jsem již věděla. Abdelalův dopis je pryč. Vetřelec měl na hledání spoustu času.
Napadlo mě, že se posadím, ale pak jsem to zavrhla. Podařilo se mi převalit na břicho a opřít se o lokty. V té chvíli jsem si uvědomila, proč mě koberec tak škrábe do zad. Měla jsem nahá záda stejně jako hruď. Podívala jsem se na svou obnaženou kůži. V pokoji bylo šero a hra světla a stínu mě natolik zmátla, že mi trvalo dost dlouho, než jsem si uvědomila, že to, co vypadá jako modřiny, taky modřiny jsou.
Stačila jsem se do koupelny dobelhat dřív, než se mi zvedl žaludek. Ráda bych si namlouvala, že se ve mně ozvala dotčená cudnost, ale chovám podezření, že to byl obyčejný vztek. Blůza s rukávy po loket zakryla všechny podlitiny s výjimkou těch na obličeji a krku, o které se postará make-up. Zrovna jsem je posuzovala v zrcadle a tiše klela, když se ozvalo zaklepání a Dee se dožadovala vstupu.
Měla jsem asi půl minuty na rozmyšlenou, jak se zachovat. Ale když moje ruce automaticky chňaply po šátku a omotaly ho kolem krku, uvědomila jsem si, že už jsem rozhodnutá. Až na starý špinavý dopis a svoji důstojnost jsem o nic nepřišla. Ten chlap mě zavraždit nechtěl. Kdyby ano, času na to měl dost. Co se týče modřin, nemínila jsem přijít o zbytek důstojnosti tím, že je vystavím ostatním na oči. Svým způsobem si za ně můžu sama a mám sakra kliku, že jsem z téhle patálie vyvázla tak lehce.

 

Vyhrajte knihu Sběratel duší

Althein otec doplatil na lživé obvinění z falšování starožitností nejen svou kariérou a ztrátou reputace, ale také životem. Nedlouho po něm totiž uznávaný archeolog zemřel a jeho dcera se s touto ztrátou nikdy nevyrovnala. V okamžiku, kdy dostává dopis od Abdelala, který s jejím otcem pracoval, jí svitne naděje, že by konečně mohla získat informace, které by obvinění ukázaly v novém světle. Přichází však pozdě a navíc jsou na místě i obavy o vlastní život. Komu překáží? To si pojďte přečíst právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Alpress vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Sběratel duší vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Sběratel duší
probíhá od 23. srpna do 5. září 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Sběratel duší

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSběratel duší

Peters, Elizabeth

Alpress, 2016

Napsat komentář