Zasoutěžte si o pohled na válkou pustošenou Sýrii

islamskemu-statu-na-dostrel-dle-vyberu-perex
O situaci v Sýrii nás média informují téměř denně a nechybí ani záběry z válkou pustošených oblastí. Pokud vám ale chybí lidský pohled, prožívané pocity a pohled na osudy tamních obyvatel, přinášíme vám ho právě nyní.

Islámskému státu na dostřel

Válka, Islámský stát, únos, mučení, vraždění, oranžový hábit, znásilnění, bombardování, uprchlíci… a strach. To jsou slova, která vytanou na mysli asi každému ve spojení se syrským konfliktem. A napadala i novinářky Lenku Klicperovou a Markétu Kutilovou, když si začaly pohrávat s nápadem odjet do Sýrie s cílem dostat se až do Kobaní. Města, jež se stalo Stalingradem Blízkého východu, města, jež se jako první dokázalo dostat ze spárů teroristů z Islámského státu.

Byly první české novinářky, které Kobaní navštívily od dobytí města, a ve své knize doprovázené sugestivními fotografiemi líčí příběhy statečných, nezlomných lidí žijících v troskách svých domů či bojujících na frontě nedaleko pozic Islámského státu.

Zasvěcený doslov politologa Tomáše Kaválka zasazuje text do širšího kontextu.

Část z výtěžku z prodaných výtisků bude zaslána na konto SOS Kobaní, jež autorky založily.

Autorky: Lenka Klicperová, Markéta Kutilová

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Počet stran: 128
Vazba: flexovazba
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-204-3965-9

Přečtěte si více o knize Islámskému státu na dostřel a nezapomeňte ani na ukázku.

 

Islámskému státu na dostřel II

Pokračování úspěšné knihy Islámskému státu na dostřel II líčí dramatické zážitky uznávaných reportérek Lenky Klicperové a Markéty Kutilové z fronty a ze syrského města Kobaní, které pomalu povstává z ruin.

Autorky se v poslední době dvakrát vypravily na kurdská území v Sýrii, aby zdokumentovaly dění v této oblasti, postižené již více než pět let trvajícím válečným konfliktem. Jako první české novinářky se dostaly až do Kobaní, města, které se stalo symbolem statečného boje Kurdů proti Islámskému státu.

Kniha popisuje druhou cestu, která se uskutečnila v únoru 2016 a navázala na jejich předchozí novinářskou práci. Po návratu z první cesty založily autorky veřejnou sbírku SOS Kobaní na pomoc lidem ve válkou rozvráceném a totálně zničeném kurdském městě.

Autorky: Lenka Klicperová, Markéta Kutilová

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Počet stran: 152
Vazba: flexovazba
Vydáno: 6/2016
ISBN: 978-80-204-4173-7

Přečtěte si o knize Islámskému státu na dostřel II více.

Obě knihy do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Vyhrajte jednu knih dle vlastního výběru

Město Kobaní se dokázalo jako první osvobodit ze spárů teroristů z Islámského státu a stalo se tak symbolem statečnosti Kurdů. A právě sem se vydaly dvě české novinářky Lenka Klicperová a Markéta Kutilová, aby čtenářům vylíčily osudy a příběhy obyvatel, kteří žijí v troskách toho, co zbylo z jejich domů, a neúnavně bojují proti členům džihádistické organizace. Pokud vás zajímá válečné dění v Sýrii a chcete znát pohled i z jiného úhlu, než přinášejí média, rozhodně sáhněte právě po jedné z knih popisujících právě cesty do syrského města Kobaní, které pomalu povstává z ruin.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát jednu z knih dle vlastního výběru. Výherci si zvolí libovolný z titulů Islámskému státu na dostřel a Islámskému státu na dostřel II. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy z nakladatelství Mladá fronta
probíhá od 14. do 27. srpna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy ze syrské válečné zóny

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeIslámskému státu na dostřel

Klicperová, Lenka – Kutilová, Markéta

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeIslámskému státu na dostřel II

Klicperová, Lenka – Kutilová, Markéta

Mladá fronta, 2016

Napsat komentář