Zahrajte si o zápisky o dospívání v čečenském pekle

deniky-poliny-zerebcovove-perex
Napadlo vás někdy, jaké to asi je dospívat během zuřícího válečného konfliktu? Polina právě to prožila a o všech událostech si psala deníky, které právě nyní vychází v knižní podobě. Pusťte se do čtení jejího svědectví.

Dětství a puberta mezi bombami

Strhující svědectví ze samého nitra čečenských válečných hrůz.

Polina prožila své dospívání uprostřed čečenského pekla. Zažila zblízka válečnou realitu, opovržení i šikanu od spolužáků a učitelů. Ve svém příběhu odhaluje strhující svědectví o těžkém dětství, pubertě i mládí, během nichž proběhly tři čečenské války. Škola, první láska i hádky s rodiči – to zná každý mladý člověk. U Poliny však bezprostředně sousedily s bombardováním, hladem, zkázou a bídou.

Děvčátko s ruským příjmením a s šátkem uvázaným na muslimský způsob, se ocitlo mezi dvěma ohni: vidělo smrt, a tak bojovalo o život i o to, aby zůstalo samo sebou.

 

Deníky Poliny Žerebcovové

Děvčátko uprostřed čečenské války

Autorka: Polina Žerebcovová

Vydalo: nakladatelství BizBooks
Překlad: Libor Dvořák
Počet stran: 480
Vazba: vázaná
Vydáno: 6/2016
ISBN: 978-80-265-0500-6

Přečtěte si více o knize Deníky Poliny Žerebcovové, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství BizBooks patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si stáhnout ukázku.

BizBooks_Albatros-Media

Nakladatelství BizBooks publikuje knihy, které se zabývají aktuálními tématy a novými trendy v oblasti osobního a kariérního růstu, financí, byznysu a ekonomie. Knihy s touto tematikou začalo nakladatelství vydávat v druhé polovině devadesátých let pod hlavičkou bývalého Computer Pressu, samotná značka BizBooks vznikla v roce 2012.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

7. března

Sháněly jsme se s maminkou po jídle. Hledaly jsme, kde se dalo. Když jsme šly do středu města, pořád jsme se zaposlouchávaly, a když letěla mina nebo dělostřelecký granát, hned jsme si lehly.
Potkaly jsme jednu ruskou babičku. Učitelku. Chodila po rozbořených domech a sbírala z nich knihy. Ne věci nebo nádobí – knihy! Ukládala je do vozíku a plakala: „Dějiny se musejí zachránit!“
Člověk vůbec nechápal, odkud se to pořád střílí.
Jídlo jsme žádné nenašly, ale maminka mi za tu dobu povyprávěla o rodině Nikolaje II. Obzvlášť jsem si zapamatovala, jak carské děti vedli na popravu a ty děti jedno po druhém sestupovaly do sklepa. Tak jsem šla a přemýšlela o tom, že se děti zabíjejí ve sklepě. Asi to bude taková tradice. My jsme ve sklepě za tu dobu byly jen jednou. Jinak jsme při těch věčných přestřelkách pořád doma. Když nás zabijou, tak aspoň doma. Nenávidím sklepy! (str. 24)

 

Vyhrajte knihu Deníky Poliny Žerebcovové

Škola, první láska a neshody s rodiči a na pozadí toho všeho vybuchující bomby a další útrapy, které s sebou přináší válečný konflikt – právě tak vypadlo dětství a dospívání Poliny během kterého proběhly tři čečenské války. Všudypřítomná hrozba smrti a zmar ji nepohltili, ale naopak jí dodávali sílu k tomu, aby bojovala o přežití a zůstala sama sebou. Přečtěte si více z jejího příběhu v denících, které si celou dobu vedla.

Ve spolupráci s nakladatelstvím BizBooks patřícím pod společnost Albatros Media vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Deníky Poliny Žerebcovové vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Deníky Poliny Žerebcovové
probíhá od 23. července do 5. srpna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 Deníky Poliny Žerebcovové

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDeníky Poliny Žerebcovové
Děvčátko uprostřed čečenské války

Žerebcovová, Polina

BizBooks, 2016

Zahrajte si o zápisky o dospívání v čečenském pekle - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. babytka napsal:

    Vyhraná knížka dnes dorazila, děkuji

Napsat komentář