Zasoutěžte si o návod, jak přežít mateřskou

Materska-ale-urcite-ne-dovolena
Annie si svou mateřskou dovolenou představovala jako období, ve kterém se bude sbližovat se svým miminkem a užívat si jeho příchod na svět. Namísto toho ji vyděsí nejeden problém a překážka, ale statečná Annie se rozhodne se vším poprat.

Horská dráha zvaná mateřská dovolená

Jak přežít horskou dráhu zvanou mateřská aneb 3 kila štěstí a život naruby.

Bez servítků podané, zasvěcené a ohromně zábavné vyprávění o zaměstnané ženě, která je přesvědčena, že je připravená pořídit si dítě, dokud ji mateřská nevyvede z omylu.

Povinná četba pro všechny dokonalé ženy, toho času matky na plný úvazek!

Šestatřicetiletá Annie je středoškolská učitelka na mateřské dovolené, kterou si představovala jako blažené období, kdy se bude sbližovat se svým miminkem. Jenže namísto toho musí řešit problémy s vlastním tělem prosakujícím snad ze všech možných i nemožných otvorů; s dítětem, které odmítá spát; s manželem, který se s ní chce pořád milovat (jemu snad přeskočilo??); s nezadanými kamarádkami, co jí nedokáží poradit; a s matkou, jež se právě teď rozhodla odjet na dovolenou. Jediní, kdo Annie OPRAVDU chápou, jsou ti báječní lidé, s nimiž tráví bezesné noci při telemarketingu.

Jak se Annie snaží proplétat životem s novorozencem, dochází jí, že ne všecky maminy jsou ze stejného těsta. Je ale pevně rozhodnutá nalézt tu správnou cestu, milovat své miminko, svého manžela a sebe samu – i když bude muset po zbytek plodného života nosit chrániče bradavek.

 

Mateřská, ale určitě ne dovolená

Autorka: Julie Halpernová

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Naďa Funioková
Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Vydáno: 6/2016
ISBN: 978-80-7462-969-3

Přečtěte si více o knize Mateřská, ale určitě ne dovolená, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A prolistujte si také ukázku.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

Ukázka z knihy

„A co tahle?“ Zach vytáhl laptop a teď v něm prochází fotky Sama a mě pořízené hned po porodu. Připravujeme obligátní facebookové oznámení o narození a já bych ráda nějaký snímek, který vysloveně nekřičí: „Právě jsem se pokálela na stůl a jediný, co z toho mám, je tohle oslizlé mimino.“
Zamítnu několik fotek, než Zach nadhodí: „Tahle je hezká.“
„Vždyť na ní šilhám a mám dvanáct brad,“ namítnu.
„Ale Sam tam vypadá nádherně.“
„Tady přece nejde o Sama, Zachu. Sam bude vypadat nádherně za všech okolností, protože je to mimino. A i když nebude vypadat nádherně, lidi tu fotku stejně olajkujou, přestože ji současně budou brát jako potvrzení, že jejich mimina byly daleko hezčí. Tohle není vůbec důležité. Na čem záleží, je, že tu fotku uvidí desítky mých bývalých spolužáků a minimálně tři exmilenci, a já nechci vypadat jako ohyzdný, rosolovitý troll.“ (str. 17)

 

O autorce

Julie Halpernová je autorkou pěti románů pro mládež a jedné obrázkové knihy pro dětské čtenáře. Mateřská, ale určitě ne dovolená je jejím prvním románem pro dospělé. Předtím, než se stala mámou na plný úvazek a spisovatelkou, pracovala jako školní knihovnice. Ve svém imaginárním volném čase ráda cestuje, kouká na televizní pořady pro dospělé a cpe se pečivem. Julie žije na předměstí Chicaga spolu se svým manželem, spisovatelem a ilustrátorem Matthewem Cordellem, a jejich dvěma dětmi.
(Zdroj informací: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Mateřská, ale určitě ne dovolená

Šestatřicetiletá Annie byla přesvědčená, že je správný čas a je připravená na dítě. Jak už to tak ale bývá, poporodní realita ji velmi rychle vyvedla z omylu. Nespočet bezesných nocí, nedostatek zkušenějších kamarádek a matka na dovolené jsou jen vybrané problémy a překvapivé situace, na které novopečená maminka naráží. Jak se s tím vším popere, si pojďte právě nyní přečíst v knize americké spisovatelky Julie Halpernové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Mateřská, ale určitě ne dovolená vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Mateřská, ale určitě ne dovolená
probíhá od 22. července do 4. srpna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Mateřská, ale určitě ne dovolená

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMateřská, ale určitě ne dovolená

Halpernová, Julie

Jota, 2016

Zasoutěžte si o návod, jak přežít mateřskou - DISKUZE

Počet reakcí: 4
  1. aduja napsal:

    Dobrý den,děkuji za výhru „Stalin a Roosvelt“

  2. m.antoinetta napsal:

    Dobrý den,dnes mi v pořádku dorazila výhra – kniha Priscila, děkuji.

  3. Sviták napsal:

    moje výhra – Lásky podle Shakespeara – v pořádku došla – děkuji

  4. honeybee napsal:

    Dobrý den, dnes mi v pořádku dorazila tato výhra. Děkuji

Napsat komentář