Získejte pozoruhodný životní příběh Priscilly Lim

Priscilla-perex
Jaké byly osudy čínsko-švýcarské manželky Oty Ulče? Pro Číňany byla málo „žlutá“ a naopak v Americe byla až příliš rasově jinobarevná, a když ji někdo označil za Japonku, rozčílilo ji to. Více o jejím pozoruhodném životě si můžete přečíst právě nyní.

Chudá princezna z Taiwanu

V nové knize vypráví Ota Ulč pozoruhodný životní příběh své čínsko-švýcarské manželky Priscilly Lim.

Narodila se v šlechtické rodině, která na konci 19. století měla v držbě více než polovinu Taiwanu a prakticky mu vládla. Po prohrané čínsko-japonské válce se rodina z okupovaného ostrova vrátila do Amoye na čínskou pevninu, kde dědeček založil čtyři banky, byl přijat u císařského dvora a obdařen titulem ambasadora. Posbíral řadu funkcí, stal se předsedou čínské obchodní komory, ředitelem železnice, pojišťovny, telefonní společnosti – moderním průmyslovým a finančním velmožem. Priscillin čínský otec K. K. Lim, známý malíř, později zeti vysvětlil, že dům, jehož počet místností si lze pamatovat, si nezaslouží, aby se v něm žilo. Mezitím jak Mao Ce-tung, tak Čankajšek mu rozšlápli takové principy, rodina se musela rozprchnout do různých částí světa, ale v současnosti se vrátila na Taiwan, kde jí patří mrakodrapy, hotely, průmyslové podniky a banky. Priscilla jako úplně chudá princezna se vydala do Ameriky, pracovala pro UNICEF v New Yorku a tam se poznala s plebejským emigrantem z Plzeňska Otou Ulčem.

Pro Číňany byla málo žlutá a naopak v Americe byla až příliš rasově jinobarevná, a nejvíc se jí dotklo, když ji někdo označil za Japonku. Priscilla tvrdila, že si univerzitního profesora Otu Ulče zvolila za manžela proto, že se s ním nikdy nenudila. Jejich rasově smíšené manželství se naplnilo i příchodem potomka, jak doporučuje Konfucius. Třikrát spolu objeli celý svět a přesvědčili se, jak je rozmanitý a bohatý, ale kolik v něm taky vře nesnášenlivostí, kolik absurdit člověka obklopuje a kolik nových zkušeností ho může obohatit.

 

Priscilla

Dost svévolně se košatící osud

Autor: Ota Ulč

Vydalo: nakladatelství Šulc-Švarc
Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Vydáno: 6/2016
ISBN: 978-80-7244-390-1

Přečtěte si více o knize Priscilla, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Priscilla

Na konci 19. století rodina Priscilly Lim vlastnila více než polovinu Taiwanu a prakticky ostrovu vládla. O několik let později byla rodina následkem historických událostí nucena Taiwan opustit a rozprchnout se po celém světe. Priscilla se vydala do Ameriky pracovat pro UNICEF a právě zde se setkala se svým budoucím manželem Otou Ulčem, který o jejím životě a jejich společných cestách kolem světa napsal biografickou knihu. Pojďte si ji přečíst.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Priscilla vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Priscilla
probíhá od 20. do 26. července 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 biografické romány Priscilla

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePriscilla
Dost svévolně se košatící osud

Ulč, Ota

Šulc-Švarc, 2016

Získejte pozoruhodný životní příběh Priscilly Lim - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. jacline napsal:

    Dobrý večer, dnes přišla výhra v soutěži – kniha Priscilla. Děkuji.

Napsat komentář