Získejte návrat k začátkům komisaře Wallandera

pyramida
Všechny fanoušky série s komisařem Kurtem Wallenderem v hlavní roli jistě nadchne nová kniha, která je věnovaná nejen jeho začátkům u policie. V pěti poutavých příbězích si s ním můžete projít celou jeho kariérou od pochůzkáře až ke zkušenému kriminalistovi.

Od pochůzkáře ke komisaři

Kniha Pyramida tvoří v sérii románů o komisaři Kurtu Wallanderovi krok zpět do minulosti a odhaluje ystadského kriminalistu tak, jak ho ještě neznáme.

První případ vraždy řeší Wallander coby jednadvacetiletý pochůzkář v Malmö; poté ho zastihneme jako mladého otce, čelícího na Štědrý večer nečekanému nebezpečí; dále jako detektiva ve středním věku na pokraji rozpadu manželství a posléze jako samostatného vyšetřovatele, který řeší brutální vraždu místního fotografa. V titulním příběhu se Wallander představuje již v roli zkušeného kriminalisty, který při své práci kombinuje metodický přístup s intuicí a objevuje nečekané spojení mezi havarovaným letadlem a vraždou dvojice osamělých starých sester.

V této pětici poutavých příběhů, odehrávajících se před úvodním dílem série Vrazi bez tváře, sledujeme Kurta Wallandera na jeho cestě k sobě samému – jako výbornému kriminalistovi i jako člověku se všemi radostmi a starostmi.

 

Pyramida

Autor: Henning Mankell

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Hana Švolbová
Počet stran: 423
Vazba: vázaná
Vydáno: 6/2016
ISBN: 978-80-7491-521-5

Přečtěte si více o knize Pyramida, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na ukázku a náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Pro tento den neměl Wallander žádné plány. Bylo úterý a on měl volno. Nastřádal si hodně přesčasů, především kvůli četným, opakovaným demonstracím proti válce ve Vietnamu, které se konaly v Lundu i Malmö. V Malmö došlo ke střetům. Wallanderovi se celá situace nelíbila. Vlastně ani nevěděl, jaký má názor na požadavky demonstrantů, že Spojené státy musí Vietnam opustit. Předchozího dne si o tom zkusil promluvit s Monou, ale ta na věc neměla jiný názor, než že „demonstranti prudí“. Když Wallander přesto naléhal a tvrdil, že nejspíš není úplně v pořádku, aby největší světová vojenská mocnost vybombardovala chudou zemědělskou zemi v Asii, a tudíž ji „navrátila do doby kamenné“, což, jak se dočetl v novinách, prohlásil nějaký vysoký americký důstojník, tak se Mona ohradila s tím, že nějakého komunistu si opravdu nevezme.
To Wallandera vyvedlo z míry. Diskuse se žádného pokračování nedočkala. A on byl přesvědčený, že se má oženit právě s Monou. S tou dívkou se světle hnědými vlasy, špičatým nosem a úzkou bradou. Nebyla to ta nejkrásnější dívka, kterou v životě potkal. Přesto chtěl právě ji. (str. 16)

 

O autorovi

Henning Mankell (1948–2015) se narodil ve Stockholmu, vyrůstal však na různých místech Švédska. Působil jako herec, divadelní režisér a manažer jak ve Švédsku, tak především v Africe, kde psal stranou evropského ruchu, do svých textů ovšem dokázal zakomponovat všechny kontinenty. Na začátku devadesátých let vytvořil postavu komisaře Wallandera a napsal o něm sérii knih, které ho proslavily po celém světě. Kromě série o Kurtu Wallanderovi vydal Host Mankellův detektivní thriller Číňan (2009; česky 2011).
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Pyramida

Když v jednadvaceti letech začínal Kurt Wallander jako pochůzkář v Malmö, pravděpodobně neměl ještě ani tušení, jak vysoko se v policejní hierarchii vyšplhá. Během své kariéry se setkal nejenom s mnoha zločinci, ale i v osobním životě na něj čekalo několik překážek a zvratů. Co všechno komisaře Wallandera zformovalo do člověka a vyšetřovatele, kterého znáte z předchozích osmi knih Henninga Mankella, si můžete přečíst právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Pyramida vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pyramida
probíhá od 14. do 27. července 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 thrillery Pyramida

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePyramida
Případy komisaře Wallandera 9

Mankell, Henning

Host, 2016

Získejte návrat k začátkům komisaře Wallandera - DISKUZE

Počet reakcí: 5
  1. ko21 napsal:

    Dobrý den, opožděně děkuji za zaslanou knížku Pyramida, kterou jsem vyhrála v červenci

  2. kistka napsal:

    Dobrý den, dnes mi přišla kniha Mateřská, ale určitě ne dovolená. Přišla velmi brzy po nahlášení výhry, moc děkuji.

  3. Leni07 napsal:

    Dobrý den, vyhrála jsem novelu Nejsem Rus,ale po dobu nadcházejícího měsíce jsem mimo bydliště. Lze poslat knihu na jinou adresu, než je mé trvalé bydliště?

  4. Eva Pýchová napsal:

    Wallander nejprve pracuje jako mladý pochůzkář v Malmö; poté ho zastihneme jako mladého otce, čelícího na Štědrý večer nečekanému nebezpečí; dále jako detektiva ve středním věku na pokraji rozpadu manželství a posléze jako samostatného vyšetřovatele, který řeší brutální vraždu místního fotografa

Napsat komentář