Zasoutěžte si o horký případ Cottona Malonea

Hrozba-patriotu-perex
Co by se stalo, kdyby se tvrzení amerického neplatiče daní, že výběr části příjmů od občanů je nelegální, ukázalo jako pravdivé? To s jistotou nikdo neví, ale americká vláda to rozhodně nemíní zjišťovat na vlastní kůži.

Tajemný obsah černé brašny

Co když je výběr daní nelegální, protože nemá dostatečnou oporu v zákonech?

Říká se, že v lidském životě jsou jen dvě jistoty: daně a smrt. Jak by ovšem obstálo toto rčení, kdyby vyšlo najevo, že výběr daní je ve Spojených státech nelegální? Že ústavní dodatek, který dává vládě oprávnění vyžadovat od občanů část jejich příjmů, nebyl nikdy řádně ratifikován?

S takovýmto tvrzením přišel ve své knize jistý neplatič daní. Ve Státech má teď zatraceně horkou půdu pod nohama a ve strachu z odsouzení uprchl do Evropy. Teď napjatě čeká na černou brašnu, kterou mu má přivézt bývalý úředník ministerstva financí. Její listinný obsah zajímá spoustu lidí – například Cottona Malonea, jehož do akce povolala zpravodajská služba Magellan Billet.

Po krveprolití v Benátkách Malone pochopí, že tajemný obsah černé brašny je ještě nebezpečnější, než se zpočátku domníval. O jeho získání totiž usiluje i zavržený syn severokorejského diktátora. Tento nesmírně ambiciózní muž má odvážný plán: zmocnit se oněch dokumentů, jejich prostřednictvím srazit Spojené státy na kolena a následně se coby pokořitel nenáviděného nepřítele stát novým vůdcem své vlasti.

Zdá se, že ve Středomoří začíná být zatraceně horko…

 

Hrozba patriotů

Autor: Steve Berry

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Hana Pernicová
Počet stran: 496
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2016
ISBN: 978-80-7498-124-1

Přečtěte si více o knize Hrozba patriotů, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A nezapomeňte ani na ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

„Na vašem mínění mi záleží jako na loňském sněhu. Jste obyčejná nula.“
Roosevelt se rozesmál. „Už jsem si na svou adresu vyslechl, že jsem arogantní náfuka. Lenoch. Hlupák. Manipulátor. Ale nula ještě nikdy. Přiznávám, že se mě to dotklo. Ve stávající obtížné ekonomické situaci se pokládám za dost důležitého aktéra. Nemluvě o tom, že na vzniku té situace nesete nemalý podíl.“
Mellon pokrčil rameny. „Kdyby mě Hoover poslechl, hospodářská krize by skončila už dávno.“
Uběhlo téměř sedm let od osudného pátku v roce 1929, kdy se trhy a banky zhroutily. Hoover už svůj úřad opustil, ale republikáni se dál drželi u vesla. Díky svému vlivu v Kongresu a na Nejvyšším soudu zasazovali Rooseveltově politice Nového údělu jeden právní úder za druhým. Čelil tolika překážkám, že se rozhodl uzavřít s protivníky včetně tohoto gaunera mír. Ale předtím si řekne svoje. (str. 15)

 

O autorovi

Steve-BerryAmerický spisovatel Steve Berry (*1955) už od roku 2003 vydává rok co rok jednu knihu s provokativní historickou premisou: do přitažlivého zábalu spekulace halí Jantarovou komnatu, Rasputina, Alexandrijskou knihovnu, templáře, Kolumba, Napoleona, čínské císaře, nově také Tudorovce… Dnes se jeho romány pravidelně umísťují na horních příčkách i těch nejprestižnějších amerických žebříčků, respektive světových, protože Berryho romány vycházejí ve více než 50 zemích.
Berry v současnosti píše na plný úvazek, takže má dost času na náročné a důkladné rešerše pro každou knihu.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Hrozba patriotů

Cotton Malone je znovu povolán zpravodajskou službou Magellan Billet do akce. Tentokrát má za úkol získat tajemnou černou brašnu, která možná skrývá dokumenty, které by mohly obrátit Spojené státy vzhůru nohama. Může být skutečně pravda, že dodatek ústavy věnovaný výběru daní nikdy nebyl řádně ratifikován, nebo si to jeden z neplatičů špatně vyložil a bez ověření ve své knize publikoval smyšlenou zprávu? Zdá se, že odpověď se skrývá v listinách v oné aktovce. Tu však chtějí všichni a někteří kvůli ní dokonce neváhají prolít krev.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Hrozba patriotů vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Hrozba patriotů
probíhá od 27. května do 9. června 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 napínavé knihy Hrozba patriotů

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHrozba patriotů

Berry, Steve

Domino, 2016

Zasoutěžte si o horký případ Cottona Malonea - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Nellinka napsal:

    Dobrý den,

    děkuji za knihu „Hrozba patriotů“, kterou jsem vyhrála. Přišla v naprostém pořádku.

  2. SvatkaT napsal:

    Děkuji za urychlené doručení mnou vyhrané knihy.

Napsat komentář