Vyhrajte fascinující historii rodiny Münninghoffů

Pokracovatel-rodu-perex
Pohnuté osudy své rodiny zpracoval Alexander Münninghoff na téměř tři sta stranách biografické knihy, která získala prestižní cenu Libris v kategorii nejlepší historická kniha roku 2015. Pokud zajímají i vás, začtěte se právě nyní.

Historie tří generací Münninghoffů

Rodinná kronika oceněná prestižní cenou Libris v kategorii nejlepší historická kniha roku 2015 líčí strhujícím způsobem historii tří generací Münninghoffů, která se klene přes druhou půli dvacátého století.

Bizarní cesty příslušníků této nizozemsko-ruské rodiny vedou z luxusní vily v Lotyšsku do vyhnanství v Haagu, z východní fronty do barabizny v Brabantu, od bohatství k úpadku a někdy zase zpět. Na pozadí velkých evropských dějin se odehrává rodinné drama, jež je plodem dějinných zvratů zmítajících Evropou.

 

Pokračovatel rodu

Fascinující rodinná historie

Autor: Alexander Münninghoff

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Veronika Havlíková ter Harmsel
Počet stran: 296
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 4/2016
ISBN: 978-80-204-3928-4

Přečtěte si více o knize Pokračovatel rodu, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

Starého pána jsem měl rád, každopádně jsem byl v domě asi jediný, kdo se ho nebál. Náklonnost to byla oboustranná: dědovy přísné rysy roztály, jakmile mě zahlédl, a z temných očí, jež se kolem rozhlížely povětšinou zamračeně a lehce podezíravě, mu spadl závoj ostražitosti a objevil se v nich rozverný záblesk, při němž jsem se cítil jako doma. Většinou pak vstal od svého mohutného dubového psacího stolu, u něhož v panském pokoji pracoval, zvedl mě do náručí, několikrát se se mnou zatočil dokola a posadil si mě na klín. Já mu okamžitě vytáhl z náprsní kapsy zlaté hodinky na zlatém řetízku, otevřel a natáhl je, načež jsem se ho zeptal, kolik je hodin. To mi to vždycky sdělil na vteřinu přesně, pak jsme šli k velké dubové knihovně, otevřeli skleněné šoupací dveře a zahájili rituál s atlasem.
V takových chvílích jsem míval pocit, že plním nějakou, pro dědu důležitou funkci, že mu do jeho existence sužované nespočetnými obchodními starostmi vnáším rozptýlení. Myslím, že tak to také bylo. Každopádně jsem byl pro dědu předmětem velké, neutuchající pozornosti. Při několika příležitostech mi vysvětlil, jak jsem pro rodinu a pro něj osobně důležitý jako pokračovatel rodu. Moc jsem tomu nerozuměl, i když jsem chápal, že vůbec není nevýhodné být jedináčkem, když má člověk bohatého dědu. (str. 12)

 

Vyhrajte knihu Pokračovatel rodu

Pokud máte rádi biografické knihy, neměla by vám uniknout rodinná kronika, která líčí strhujícím způsobem pohnuté osudy tří generací rodiny Münninghoffů. Cesta této nizozemsko-ruské rodiny vedla od bohatství k úpadku a někdy zase zpět a rozhodně byla zajímavá. Titul z pera nizozemského spisovatele Alexandera Münninghoffa, který autor osobně přijede do naší republiky představit ve dnech 25. až 29. dubna, je založen na skutečných faktech a příbězích, které se odehrávaly na pozadí evropských dějin.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Pokračovatel rodu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pokračovatel rodu
probíhá od 8. do 21. května 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 biografické knihy Pokračovatel rodu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePokračovatel rodu
Fascinující rodinná historie

Münninghoff, Alexander

Mladá fronta, 2016

Napsat komentář